Witam
Czy znasz metodę, dzięki której różne właściwości konfiguracji pojawiają się w tabeli Excela rodziny części?
Między innymi pole wyboru "użyj w nomenklaturze" i właściwość "opis".
Dziękuję.
Klasa A+
Witam
Czy znasz metodę, dzięki której różne właściwości konfiguracji pojawiają się w tabeli Excela rodziny części?
Między innymi pole wyboru "użyj w nomenklaturze" i właściwość "opis".
Dziękuję.
Klasa A+
Może z formularzem nieruchomości?
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LWxaynRpd6A
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sueIfwDTW_Q
Dziękuję za odpowiedź, nie, nie sądzę, żeby to było właściwe.
W rzeczywistości mam plik części ze wszystkimi konfiguracjami i sięgam przez tabelę (excel) różne wymiary. Chciałbym dodać do tej tabeli kontrolkę pola wyboru, która pojawia się dla różnych konfiguracji.
A priori, czy powinniśmy dodać właściwość "checkbox"?
Wszystkie pomysły są mile widziane.
Dziękuję.
Witam
W przypadku właściwości "Description" należy:
Za pudełko, nie wiem przepraszam
Witam
W przypadku pola "użycie w nomenklaturze" nie sądzę, aby było to możliwe.
W przeciwnym razie, najłatwiejszą metodą, której używam do dodawania pól, takich jak opis (lub tworzenia rodziny części), jest edycja (pola/wymiaru/itp.) tak, że gdy ponownie edytuję rodzinę części, SolidWorks oferuje mi chamsps i po prostu klikam!
Ale musisz zaznaczyć pole "Pokaż ponownie niezaznaczone obiekty" , w przeciwnym razie dodaj $PROPRIETE @description . w nagłówku kolumny.
Dodanie $PROPRIETE@description może być rozwiązaniem, ale powinieneś wiedzieć, co umieścić w kolumnie: 1/0, -1/0, R/S, S NS wydają się nie działać.
Ale opis to po prostu tekst i może być pusty!
Witam
Tak, niestety wygląda na to, że ta właściwość nie jest osiągalna przez tabelę Excela.
Klasa A+
Redagować
dla tych, którzy byliby zainteresowani. Jeśli chcesz, aby Twoja część zajmowała nazwę dokumentu lub konfigurację lub element nadrzędny w zestawieniu komponentów.
Musisz umieścić w nagłówku kolumny $NUMERO OF PART, a następnie umieścić $C dla konfiguracji lub $D dla dokumentu.
W przeciwnym razie nadal nie znaleziono pola wyboru...
Witam
Przy okazji dostałem potwierdzenie z HotLine, że jest to Bug, o którym mowa pod numerem (...).
Rozwiązałem swój problem, "tworząc" małe makro, aby przejść przez każdą część cconfig i zaznaczyć pole...
Klasa A+