Cze wszystkim
Właśnie kupiłem nową myszkę, aby wymienić wadliwą. Moja myszka jest referencyjna Cherry MW3000, chciałbym skonfigurować przycisk z boku do obrotu 3d zamiast kółka do klikania. Spojrzałem na oprogramowanie producenta ale nic nie mogę znaleźć, więc może na solidworks jest to możliwe poprzez manipulację, której nie znam.
Z góry dziękuję.
Nie znam szczególnie marki Cherry, ale generalnie jest to konfiguracja na poziomie sterownika myszy.
Po odwiedzeniu strony potwierdzam, że jest oprogramowanie do konfiguracji przycisków.
Zobacz https://cherry.de/download/fr/download.php
2 polubienia
Przede wszystkim dziękuję stefbeno za odpowiedź. Jednak, jak powiedziałem w moim poprzednim komentarzu, spojrzałem już na oprogramowanie producenta i nie udało mi się skonfigurować obrotu 3d do mojego bocznego przycisku. Wiem, że w niektórych programach można zrobić skrót klawiaturowy a następnie przypisać go do przycisku myszy, ale nie za pomocą solidworks lub robię to źle.
Czy próbowałeś ustawić przycisk boczny jako kółko przewijania lub kółko do klikania? (jeśli możesz)
W końcu wymieniłem myszkę, którą wkrótce otrzymam, zobaczymy, czy uda mi się ją poprawnie skonfigurować.
Witam @vspemens
Należy pamiętać, że myszy są zarządzane przez system Windows, a nie przez oprogramowanie.
W moim przypadku pracuję z dwiema myszkami jednocześnie.
Klasyczne pierwsze dwa przyciski i kółko do przybliżania. Klawiatura ze strzałkami do małych obrotów pod kątem.
Drugi to połączenie 3D z centralnym kołem, które służy jako joystick. A potem obracasz, stukasz precyzyjnie we wszystkich kierunkach z zoomem i całą resztą. W przypadku CAD jest to stopa.
Pozdrowienia