W przeszłości miałem sporo plików z minimalną jakością obrazu. Historia użytkowania komputerów z niekompatybilnymi kartami graficznymi. Chciałbym zmienić ustawienia za pomocą makra, ale nie mogę znaleźć polecenia, aby to zmienić.
Poniżej znajduje się zdjęcie parametrów (windy), które mają zostać zmienione
Jakość obrazu Twojej wiadomości nie ma nic wspólnego z poprawą obrazu o wcześniej niskiej jakości. Jakości obrazu nie należy mylić z jakością wyświetlaną na ekranie. Celem regulacji w solidworks jest mniejsze użycie komputera z precyzyjnym wyświetlaniem, gdy nie jest on naprawdę użyteczny. Ta funkcja była naprawdę przydatna dziesięć lat temu , kiedy komputery i karty graficzne były mniej wydajne. Dziś, nawet przy maksymalnej jakości wyświetlania, maszyna nie zwalnia, zwłaszcza w wersji 2019, w przypadku której dołożono starań, aby uniknąć szarpanych obrazów podczas rotacji bardzo dużych zestawów. W podstawowej części nie można zauważyć żadnej różnicy w stosunku do starych wersji.
Obraz nagrany w niższej (lub nawet rozmytej) jakości pozostanie w tej jakości bez względu na wszystko. Jeśli są to tylko obrazy, które chcesz poprawić (nie ma to nic wspólnego z częściami i Asm), musisz przejść przez specjalistyczne oprogramowanie fotograficzne, które może poprawić mniej więcej obrazy.
Więc dla twojego problemu SW nie będzie dla ciebie żadną pomocą, albo nic nie zrozumiałem na twoją prośbę, co jest całkiem możliwe ;-)
Nie jestem ekspertem, ale dodam tylko opinię, że istnieje wersja pro Solidworks, która również ma na celu dobrą jakość obrazu, ale jest bardziej cher...@+.
Wyraziłem się źle, nie chodzi o jakość obrazu, rozdzielczość obrazu w trybie cieniowania, aby poprawić aspekty. To, czego szukam, to: czy istnieje parametr do regulacji wartości 2 pasków regulacji, aby przełączyć je na wysoką rozdzielczość (zdjęcie załączone powyżej).
Jako to ustawienie i link do pliku, ręcznie dostosowuję je w ustawieniach dla każdego pliku, którego potrzebuję. Mam już makro, które ustawia mi wiele parametrów , ale jeszcze nie ten.