Witam
Stworzyłem metalową konstrukcję za pomocą generatora ram, Inventor stworzył dla mnie całą serię części ipt.
Ale na tych częściach ipt muszę dodać inne części, jak powinienem przekształcić te części ipt w iam bez utraty ograniczeń montażu w moim pliku globalnym.
Z góry dziękuję
Witam
Czy ubrałeś szkielet i metalową konstrukcję od czasu generatora ram? W takim przypadku program Inventor tworzy podzespół konstrukcji, do którego wstawiane są poszczególne ramy.
W związku z tym należy dodać części z podstawowego pliku .iam lub wstawiając konstrukcję do innego pliku zespołu.
Dziękuję za odpowiedź, ale problemem, który chciałbym wybrać dla każdej rury/legara, jest stworzenie zespołu , na którym dodałbym części, zachowując ogólne ograniczenia.
To pozwoliłoby mi na zrobienie planów tych utworów.
W warsztacie łatwiej jest spawać/montować części na samej jednostce rurowej niż na zestawie.
Z góry dziękuję
O tak, nie zrozumiałem pytania! W tym przypadku myślę, że powinieneś zrobić to tak jak w SW. Oznacza to, że części (obrotnice itp.) są zintegrowane z ogólnym montażem i ustalają poziomy widoczności.
Przykład: Poziom widoczności belki A => Zamroź wszystkie komponenty z wyjątkiem belki A i dołączonych do niej płyt
2 polubienia