Automatyzacja przygotowywania posiłków na wynos

Witam!

Przychodzę do Was, ponieważ posiadam folder A, z którego chcę zrobić automatyczne kompozycje wszystkich zespołów (a więc i ich komponentów) do folderu B. Pasowałoby mi, gdyby wygenerowane pliki znajdowały się w jednym płaskim folderze, a nie w hierarchii folderów

Czy macie dla mnie jakieś rozwiązania? Próbowałem z harmonogramem zadań, ale tworzy foldery we wszystkich kierunkach i nie jestem pewien, czy jest do tego stworzony.

Z góry dzięki!

Zapraszam do zapoznania się z moim pytaniem, może ci to pomóc 

https://www.lynkoa.com/forum/solidworks/vba-solidworks-nom-de-fichier

Dzięki oprogramowaniu Project Manager powinieneś być w stanie znaleźć to, czego szukasz, bez konieczności manipulowania makrem. (Musisz tylko mieć podpisaną umowę o świadczenie usług MyCad, co ma miejsce w Twoim przypadku)

https://help.visiativ.com/mycadtools/2018/fr/PrsentationdelutilitaireProjectM.html

Witam

Dziękuję za odpowiedzi. 

Mam Menedżera projektu, ale nie mogę pracować nad wieloma zespołami jednocześnie. Z mieszankami muszę sobie radzić jeden po drugim, ale chciałabym zrobić kompozycję na masę.

@anthonyjob.box: Przepraszam, ale nie używam makr w Solidworks lub tylko dlatego, że mam problem ze zrozumieniem waszego rozwiązania.

Z góry dziękuję

Obawiam się, że jedynym rozwiązaniem jest zajmowanie się tym montaż po montażu. Chyba, że uda Ci się utworzyć zestaw zawierający wszystkie Twoje złożenia, aby skopiować i utworzyć dla niego menedżera projektu.

Ale jeśli masz za dużo montaży, nie sądzę, żeby to zadziałało.

2 polubienia

Witam

Ile podzespołów musisz przetworzyć?

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Miałbym sto zgromadzeń do aktualizowania każdego dnia o kompozycję na wynos.

Rzeczywiście, zestaw zawierający wszystkie moje zestawy może szybko stać się skomplikowany, haha.

Pozdrowienia

Jeśli ma być aktualizowany codziennie, prawdopodobnie musisz go rozwijać w formie makra lub innego i przepisywać tylko te pliki, które zostały zmodyfikowane, w przeciwnym razie może to ucierpieć, biorąc pod uwagę liczbę zestawów i w zależności od złożoności.

Jaki dokładnie jest cel?

Chcę mieć możliwość udostępniania aktualnych zestawów na serwerze. Nie pracuję jednak bezpośrednio na tym serwerze.

W przeciwnym razie próbuję przejść przez harmonogram Solidworks z funkcją "konwertuj pliki". Mam wrażenie, że tworzy mi to kompozycję, którą mogę zabrać na każdy ze zgromadzeń. Z drugiej strony z konieczności tworzy .zip z całą hierarchią folderów z poprzedniej lokalizacji... A to mi nie pasuje.

W przypadku stu złożeń dziennie warto zapytać sprzedawcę Solidworks, czy może opracować dla Ciebie program, który pozwoli Ci robić to, co chcesz.

Jeśli na swoim serwerze zgadzasz się na zachowanie struktury drzewa identycznej z tą na twoim komputerze, może wystarczyć zsynchronizowanie folderów na twoim komputerze z folderami na serwerze, dostępna jest funkcja systemu Windows, która to umożliwia (Panel sterowania \ Wszystkie panele sterowania \ Centrum synchronizacji) lub istnieją narzędzia, które na to pozwalają, takie jak Freefilesync Lubię co. Wszystko, co musisz zrobić, to skonfigurować zaplanowane zadanie, aby automatycznie rozpocząć synchronizację.

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź, ale oprócz rozwiązania w postaci aplikacji z moim sprzedawcą SolidWorks, zastanawiam się nad powiązaniami między plikami SolidWorks...

Wypróbuję te rozwiązania.

Pozdrowienia

wygląda na to, że jest to część funkcji PDM.
Pomiędzy konkretnym zastosowaniem (koszt pb, długoterminowa rentowność, zwłaszcza konserwacja i ewolucja) a kosztem istniejącego rozwiązania... Zwłaszcza, że podobno masz już infrastrukturę. Zasługuje na wiele przemyśleń.

Muszę się temu przyjrzeć.