Opinia na temat projektu SW "Grid"

Witam 

Obecnie projektuję rodzaj pokrowca siatkowego z otworami Ø2, siatka na całej jego długości.

Moje pytanie; Czy istnieje metoda/technika, która pozwala na szybkie wykonanie tego typu wiercenia, bez konieczności wykonywania powtórzeń, które z mojej strony zajmują dużo czasu na moim stanowisku pracy.

A jeśli nie, to czy znasz jakieś triki, które sprawią, że te próby będą trwały krócej? (Pole wyboru? Sposób pojmowania?)

[Bieżący przykład: Wiercenie w zaokrąglonej blasze. Otwór Ø2 mm, rozstaw osi 2,5 mm na długości 510 mm] 

Dziękuję!

Witam

To zależy od tego, co chcesz zrobić ze swoim plikiem:

Wygląd: Istnieją odpowiednie i konfigurowalne tekstury, które sprawią, że Twój pokój będzie znacznie jaśniejszy dla Twojej stacji.

Dla produkcji: Możliwe jest utworzenie wzoru tylko na jednym obszarze, dzięki czemu podczas eksportu w formacie dxf do produkcji informacje będą dostępne dla operatora.
Następnie wystarczy dodać obszar, w którym zostanie powtórzona operacja wykrawania lub cięcia.

Inną metodą jest dodanie całości z powrotem do wycięć dxf.

Do zobaczenia

5 polubień

Witam

Jeśli jest to tylko kwestia renderowania, czy próbowałeś zastosować wygląd. Zaletą jest to, że można go zastosować do powierzchni, funkcji lub całej części.

Ponadto masz renderowanie przez przezroczystość przez otwory. Położenie i liczbę otworów można skonfigurować.

Pozdrowienia

apparence.png
5 polubień

O doskonale, spróbuję renderingu, będę Cię informować na bieżąco!

To prawda, że jednym z kryteriów było zachowanie przezroczystości otworów, więc jeśli z renderingami mogę to mieć, to jest idealnie!

Przyznam się przed Wami, że mam problem z umieszczeniem mojego renderingu na froncie...

Kiedy muszę wybrać obszar powtórzeń w mojej funkcji reprezentacji powtórzeń, słyszę, że wybór nie jest dobry.

Witaj, użyj "powtórzenia w obszarze" lub wyglądu powtórzeń wzoru w widoku rzeczywistym.

Drugim rozwiązaniem jest światło+

Edycja: Jeśli przód nie działa, spróbuj rozłożyć go wcześniej, wykonać funkcję i złożyć go z powrotem.

A jeśli funkcja jest naprawdę zbyt ciężka i się zawiesza, musisz to zrobić kilka razy lub w kilku częściach, które złożysz

3 polubienia

Zobacz ten http://www.lynkoa.com/forum/3d/nid-d-abeille

z tymi fragmentami komunikatu z czasem odbudowy 

To samo z rozmiarem  całej blachy 2500x1200

co nie miało miejsca w poprzedniej wiadomości

w wyglądzie i półprzezroczystym elemencie podtrzymującym

Zrobiłem czerwony boss po jednej stronie, aby pokazać przezroczystość

Zobacz załączony plik poniżej

icône application/octet-streampiece2_apparenece_de_tole_trouee_2500_x1200.sldprt

@+ ;-))

3 polubienia