Witam
Musiałbym mieć wypracowanie "haka" wciągniętego w zamiatanie, jak i jego pagórkowate wzgórze.
Z góry dziękuję.
Witam
Musiałbym mieć wypracowanie "haka" wciągniętego w zamiatanie, jak i jego pagórkowate wzgórze.
Z góry dziękuję.
Witam
Czy możliwe byłoby zrobienie zrzutu ekranu, aby dać sobie obraz tego, jak to wygląda?
@+.
AR.
Witaj Lucie,
Haczyk to po prostu zamiatanie okrągłej sekcji, więc to, o co prosisz, to nie rozłożona, ale rozwinięta długość, która jest dokładnie przeciągnięciem, które musi być środkiem okrągłej sekcji, jest to długość rundy niezbędnej do uzyskania tego haka, to po prostu.
Do rozłożonego jest dokładnie dla kształtu blachy, który otrzymujemy w module blaszanym, który jest bardzo dobrze wykonany, aby mieć go rozłożonym...
Daj spokój @+ powodzenia.
AR.
Witam
aby uzyskać LD, wystarczy wyświetlić szkic i kliknąć każdą część, aby uzyskać LD, ale w twoim przypadku musi ona znajdować się pośrodku, ponieważ będzie to neutralne włókno. Zobacz przykład w PC
A oto rozkładane żelazko, jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zobaczyć, jak to się robi
Witaj Lucie,
Bądź ostrożny, długość po rozłożeniu będzie zależeć od promienia gięcia i średnicy drutu.
W zależności od tego współczynnik składania K będzie inny (włókno neutralne).
Na przykład część, którą zrobiłem wczoraj, blacha wygięta pod kątem 120° z dwóch boków 65mm, mam rozłożoną 126,6mm zamiast 130mm .
Dziękuję wszystkim amk
Już nic nie rozumiem
Wydaje mi się, że mam niedobór neuronów
rozłożyć co najmniej długość rury z zagięciem X
odpowiada neutralnemu włóknu tej rurki
@+
Dokładnie o to chodzi w gt22, dlatego napisałem w poście
"Aby uzyskać LD, wystarczy wyświetlić szkic i kliknąć każdą część, aby uzyskać LD, ale w twoim przypadku musi to być pośrodku, ponieważ będzie to neutralne włókno. "
Tak, ale obliczanie Developed Length tylko na podstawie szkicu gotowego produktu nie uwzględnia chyba strat na zakręcie.
W każdym razie w produkcji u nas właśnie to robimy, aby uniknąć problemów z długością w efekcie końcowym.
Witam
Zakładając, że zrozumiałem pytanie, kalkulacja jest tutaj szybka.
Nasza rurka = 1 mała linia prosta pL + 1 kolanko + 1 prosty L + 1 kolanko + 1 mała linia prosta pL
Uważa się, że 2 małe linie (pL) kończyn są równej długości.
Kolano o promieniu R tworzącym kąt 180°, czyli długość łokcia = R*pi. A są ich 2.
tj. pL + (R*pi) + L + (R*pi) + pL
tj. długość rurki = (pL*2) + L + (R*pi*2)
Pozdrowienia
@ m legras
Zrób test, a zobaczysz, że neutralne włókno odpowiada dokładnie długości rozłożonego kawałka
@+
PS
Kompresy z włókien wewnętrznych
Włókno zewnętrzne wydłuża się
@gt22, dziękuję za te informacje, przekazuję wiedzę do biura.
@+ :)
Będąc w terenie potwierdzam to co gt22 mówi o światłowodzie. Swoją drogą, to właśnie napisałem w moim 1 poście...
Witam wszystkich, wracam do tematu, ponieważ jesteśmy w trakcie opracowywania gięcia rur.
Na Ø42,4 ep. 3.2 ze stali nierdzewnej, prosta część 1320, kierownica R250x 60°, prosta część 775, wieszak R250x60° i wreszcie prosta część 1320, mamy część o 40mm mniejszą niż prasa (neutralna długość włókna).
Czy ktoś kiedykolwiek miał taki przypadek ubytku na zginaczu na gięciu rury? A czy masz metody obliczania strat na zagięciu według przekrojów/grubości?
Z góry dziękuję
Witam @ m legras
Jest to więc tuba o średnicy zewnętrznej 42,4
i grubości 3,2
Czy jesteś pewien, że Twój promień gięcia to oczywiście włókno neutralne
Powtórz swój kawałek
za pomocą szkicu 3D (tylko włókno neutralne)
Jeśli twoje zakręty nie znajdują się na tej samej płaszczyźnie
Dobrze kontroluj swoje żebra na każdym prostym odcinku i każdym zgięciu
W teorii i praktyce wymiary twojego neutralnego włókna będą dokładnie odpowiadać wymiarom wykonanej rurki To zrobisz za pomocą skanu
Opublikuj swoją część w ParaSolid Nie wszyscy mamy tę samą wersję
lub opublikuj zdjęcia każdej czynności swojej procedury, aby zrozumieć, skąd bierze się Twój problem
PS: jasne jest, że jeśli twoje promienie są promieniami innymi niż na przykład twoje neutralne włókno (szprychy na włóknie wewnętrznym)
twoje żebra będą złe
@+ ;-)
Witaj @gt22,
moja część Solidworks jest dobrze w balayage w porównaniu z neutralnym włóknem.
Moja część jest wykonana ze szkicu 3D i funkcji elementu spawanego mechanicznie (biblioteka profili kołowych).
Nie mam co do tego żadnych obaw. To właśnie po wykonaniu na giętarce cyfrowej wynik ma różnicę 40 mm.
Na pewno mamy ubytek na zginaczu jak dla blachy.
Więc to prawdopodobnie jest problem
Regulacja lub współrzędna na cyfrowej giętarce
Spróbuj zrobić test z wieszakami pod kątem 90 stopni
o tym samym promieniu 250 i prostych częściach tak samo
na części testowej
Czyść, sprawdzaj i sprawdzaj swoje odcinki proste i zakrzywione
a także całkowita długość, która powinna być taka sama jak neutralne włókno
@+