Korzystaj z dokładniejszego pliku PDF

Cześć wszystkim

Chcę wydrukować mapę w formacie A0 do prezentacji. Problem polega na tym, że podczas eksportowania rysunku do formatu PDF linie pogrubiają się i nakładają na siebie, co sprawia, że rysunek jest nieczytelny.

Nie mogę podłączyć komputera do drukarki, dlatego eksportuję jako plik PDF.

Czy masz jakiś pomysł, jak sprawić, by pociągnięcia były cieńsze podczas eksportowania do formatu PDF?

Próbowałem zepsuć opcje, ale nie znalazłem nic bardzo przekonującego.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Zobacz ten link między innymi 

https://forums.autodesk.com/t5/autocad-tous-produits-francais/probleme-impression-traits-trop-epais/m-p/7583529#M53450

Poszedłem zobaczyć na tym linku, ale niestety jestem na CATIA (moja wina, powinienem był ponownie określić to w moim wniosku)

To mnie jeszcze trochę prowadziło. Poszedłem zobaczyć właściwości warstwy, ale nic nie pomaga, zawsze jest tak samo. Próbowałem również zmienić format i zmienić mój rodzimy rysunek na A0 zamiast obecnego A3, ale po przełączeniu go na PDF problem nadal występuje...

13-06-2019_08-22-35.png

Witam

A eksportując w innym formacie, na przykład w Tif?

Właśnie wypróbowałem .tif, wynik jest taki sam jak w .png lub .jpeg, jest zbyt rozpikselowany :/

Jak eksportować w formacie PDF, zapisując w oprogramowaniu takim jak kreator plików PDF (wirtualna drukarka w formacie PDF)?

Jeśli wypróbowałeś tylko jedną z 2 metod, wypróbuj drugą.

Tak więc drukowanie do formatu PDF za pomocą opcji Zapisz jako i Kreatora PDF daje ten sam rezultat.

Poszedłem bardziej w kierunku przejścia na Dxf, następnie otworzyłem go za pomocą eDrawing, a następnie zapisałem tak, jak w Kreatorze PDF.

Cóż, wynik nie jest świetny (litery nie są już pełne, ale mają tylko swój kontur), ale to załatwi sprawę. Jest to już bardziej czytelne i w zupełności wystarczające.

Dziękuję Wam wszystkim:)