Równoległy zamiat podłogi

Witam
Czy ktoś może mi pomóc zrobić równoległy przebieg po ziemi na tych 2 stopach? Nie mogę tego zrobić

CF1000 - Canon.SLDPRT (506,6 KB)

Function Extend, regulacja pamięci dla konstrukcji spawanej, na przykład do powierzchni i płaszczyzny

1 polubienie

Dostosować / Rozszerzyć?

1 polubienie

Zastanawiałem się, czy to możliwe w tej samej sytuacji

W spawaniu mechanicznym konieczne jest wyregulowanie wydłużenia
W skanowaniu @sbadenis rozszerzyć funkcję
Jeśli z funkcją ekstrudacji możesz trafić na pochyloną płaszczyznę, ale nie będziesz mógł zrobić tego tak jak przy przekroczeniu

1 polubienie

Dobry wieczór @Bob_2000 ,

Nie da się ustawić stóp równolegle do ziemi za pomocą jednej funkcji przesuwu, ponieważ przekrój nie jest prostopadły do trajektorii...
Tworzy kąt 101,31 stopnia przy pierwszym segmentie, który jest utrzymywany przez cały skan.
Widoczne też z góry.
Na końcu podwójne przechylenie (202,62 stopnia) na drugim końcu zaostrzału. Normalnie.

Prawdopodobne jest, że szkic 35 x 10 mm przedstawia prosty odcinek rury przeznaczonej do wygięcia.
Nie widzę innego rozwiązania niż stworzenie przekroju z określonym przekrojem w płaszczyźnie prostopadłej do trajektorii oraz " nogami" (Szkic 3D2) wystającymi poniżej dolnej płaszczyzny (Płaszczyzna 2). Następnie następuje usunięcie materiału przez wyciąganie, aby uzyskać prawidłową orientację ścian nośnych na ziemi.

Podejście jest dość podobne przy użyciu funkcji konstrukcji spawanej, z zaletą przekroju automatycznie prostopadłego do trajektorii oraz efektywną opcją Regulacji/Przedłużenia...