Skręcony zamach

Witam wszystkich.

Jestem na wiklinowej rączce.
Chciałbym jednak, aby zniknęły połączenia między liniami prostymi a krzywymi utworzonymi podczas szkicu. Widoczne krawędzie mam oczywiście ukryte w zakładce "Widok".

Wiem, że ideałem jest splajn, ale Solidworks mówi mi, że w tym przypadku potrzebuje regularnej trajektorii... I odmawia wykonania pokręconego zamiatania.
Czy nie ma innego sposobu, aby uniknąć, ukryć te "punkty skrzyżowa"?

Dziękuję

1 polubienie

Witam

Edytuj szkic ścieżki, wybierz wszystkie elementy i użyj narzędzia Dopasuj splajn.

1 polubienie

Cześć lmandon.

Niestety, nic to nie zmienia...

Zawsze ten sam komunikat:

W przypadku wybrania w funkcji skanowania: scal styczne ściany. Otrzymasz wynik oznaczony jako OK na wszystkich krzywych.

2015-07-15_balayage.jpg
1 polubienie

Nie mogę przeczytać twojej wiadomości sw.

W przeciwnym razie, którą wersją jesteś?

a dla splajnu jako trajektorii działa dobrze (SW15) również

2015-07-15_balayage_spline.jpg
1 polubienie

Jestem na Prmemium 2014.

Przetestuję to i odezwę się do Ciebie...

Nie mam opcji "scal styczne powierzchnie" w narzędziu do przesuwania...

Zobaczymy o tym jutro, będzie dzień...

Jeszcze raz dziękuję i życzę miłego wieczoru.

Skok Wikingów,

Moim zdaniem ściany nie są scalane, ponieważ nie są styczne

Myślę, że półki nie są wystarczająco duże.

Z dołączonym plikiem testowym, im bardziej zwiększysz promień "D3@Esquisse1", tym lepiej stracisz linie nieciągłości, na przykład przy 15 mm nie masz ich więcej.

Mick

test.zip
2 polubienia

Witam

Zgadzam się z @mcordero co do rozmiaru szprych, wczoraj miałem ten sam problem!

Problem z małym promieniem jest taki sam jak w rzeczywistości (i zatrzymaj mnie @viking, jeśli powiem coś głupiego), ale kiedy skręcasz o małym promieniu, przekrój w tym miejscu wzrasta, ponieważ nie ma wystarczająco dużo miejsca na odkształcenie.

Myślę, że twój promień krzywizny musi być większy niż promień twojego "kwiatu", w przeciwnym razie powoduje to kolizję materii.

[edytuj | edytuj kod] Dodano obraz: 

Dziękuję mcordero i Aurélien Fives.

Dokładnie tak. Musiałem zmienić swoją ocenę ze 125 na 150, a promień z 18 na 47, aby "skrzyżowania" zniknęły.

Super...

1 polubienie