Baner Draftsight

Witam

Czy mógłbyś mi powiedzieć, czy możliwe jest automatyczne wydrukowanie banera ścieżki zapisu pliku podczas drukowania w locie z zakładki "Szablon".

Czasami musimy szybko wydrukować oferty cenowe, bez konieczności wypełniania naszych kaset z rysunkami.

Myślę o przecznicy wracającej na drogę.

Z góry dziękuję.

Witam

Myślę, że w przypadku darmowej wersji DraftSight, która nie zawiera API (narzędzi programistycznych), nie jest to możliwe !

2 polubienia

Jeśli na ekranie pojawi się ścieżka do folderu, sugeruję zrzut ekranu.

Jak mówi Lucas, darmowa wersja nie zawiera interfejsów API.

Więc dla mnie, jeśli to tylko do wyceny, sitodruk z otwartym oknem folderu powinien wystarczyć.

Proszę bardzo!

impression_devis.png
2 polubienia

Znalazłem ten film zawierający atrybuty w blokach dla DraftSight, ale nie obejrzałem go w całości:

http://www.youtube.com/watch?v=YYFTb44X-WQ

Znalazłem coś ciekawego:

W menu Rysunek > bloku > Definicja atrybutu bloku, a następnie klikając we właściwości "Wartość domyślna", pojawi się okno z załączonym obrazkiem, w którym można wyświetlić nazwę pliku!

attribut_bloc-draftsight.jpg
2 polubienia

Witam

Jeśli myślę, że jest to możliwe w bloku:

W Drawing\Block\Set Atrybuty bloku...

Obok "domyślne" znajduje się przycisk "pole"

Kategoria: Wszystkie 

Nazwa: Zmienna sterująca

Zmienne: GETNMAUTOSFVFL

A potem OK

Z tym powinno się udać!

2 polubienia

O tak, myślę, że odpowiedź @Lucas Prieura jest jeszcze lepsza!!

Dobry wieczór, dziś po południu znalazłem rozwiązanie i dziękuję wszystkim za wkład. Po prostu wpisz "baner" w wierszu polecenia, aby go aktywować i wypełnić opcje. Konfigurację banera można zapisać. Zaoszczędziłem czas, aby zainstalować go na stacjach roboczych moich kolegów. Jeśli ktoś potrzebuje pomocy i nie wahaj się poprosić o samouczek.
1 polubienie