Witam
Czy mógłbyś mi powiedzieć, czy możliwe jest automatyczne wydrukowanie banera ścieżki zapisu pliku podczas drukowania w locie z zakładki "Szablon".
Czasami musimy szybko wydrukować oferty cenowe, bez konieczności wypełniania naszych kaset z rysunkami.
Myślę o przecznicy wracającej na drogę.
Z góry dziękuję.
Witam
Myślę, że w przypadku darmowej wersji DraftSight, która nie zawiera API (narzędzi programistycznych), nie jest to możliwe !
2 polubienia
Jeśli na ekranie pojawi się ścieżka do folderu, sugeruję zrzut ekranu.
Jak mówi Lucas, darmowa wersja nie zawiera interfejsów API.
Więc dla mnie, jeśli to tylko do wyceny, sitodruk z otwartym oknem folderu powinien wystarczyć.
Proszę bardzo!
impression_devis.png
2 polubienia
Znalazłem ten film zawierający atrybuty w blokach dla DraftSight, ale nie obejrzałem go w całości:
http://www.youtube.com/watch?v=YYFTb44X-WQ
Znalazłem coś ciekawego:
W menu Rysunek > bloku > Definicja atrybutu bloku, a następnie klikając we właściwości "Wartość domyślna", pojawi się okno z załączonym obrazkiem, w którym można wyświetlić nazwę pliku!
attribut_bloc-draftsight.jpg
2 polubienia
Witam
Jeśli myślę, że jest to możliwe w bloku:
W Drawing\Block\Set Atrybuty bloku...
Obok "domyślne" znajduje się przycisk "pole"
Kategoria: Wszystkie
Nazwa: Zmienna sterująca
Zmienne: GETNMAUTOSFVFL
A potem OK
Z tym powinno się udać!
2 polubienia
O tak, myślę, że odpowiedź @Lucas Prieura jest jeszcze lepsza!!
Dobry wieczór, dziś po południu znalazłem rozwiązanie i dziękuję wszystkim za wkład.
Po prostu wpisz "baner" w wierszu polecenia, aby go aktywować i wypełnić opcje. Konfigurację banera można zapisać. Zaoszczędziłem czas, aby zainstalować go na stacjach roboczych moich kolegów.
Jeśli ktoś potrzebuje pomocy i nie wahaj się poprosić o samouczek.
1 polubienie