Przełączanie awaryjne licencji

Witam

Posiadam licencję Solidworks i dwie stacje, jedną stałą w biurze i jedną przenośną do podróży. Zmieniam licencję z jednego na drugi w zależności od mojej działalności. Jak na razie dobrze idzie. Ale właśnie dowiedziałem się od Dassaut System, że liczba "przełączeń" jest ograniczona do 1000 (czyli 500 przejazdów w obie strony) i że po tym czasie licencja jest definitywnie tracona. Pomijam zupełny brak informacji na temat tego ograniczenia i tej komercyjnej elegancji, aby przejść bezpośrednio do mojego pytania. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy jest gdzieś licznik, który pozwala mi poznać liczbę wykonanych przełączników?

Witam

Radzę skontaktować się ze sprzedawcą, który z pewnością będzie w stanie Ci pomóc.

Cdt

Fred

1 polubienie

Witam

Musisz więc zarządzać swoją licencją w trybie online. W ten sposób nie musisz się już przełączać!

Fred (ale inny niż poprzedni)

Witam i dziękuję Fred(s),

Dokładnie chciałem dowiedzieć się czegoś o tym trybie online, z którego niewiele rozumiem. Rozmówca DS zachęcił mnie do wyjścia z tego trybu, który według niego jest zbyt ciężki dla jednoosobowego freelancera takiego jak ja i poradził mi, abym pozostał przy trybie przełączania, szybko wspominając o tym ograniczeniu, które odkryłem przy tej okazji, nie będąc w stanie dowiedzieć się więcej.

Powinienem zwrócić uwagę, że bardzo często, gdy podróżuję, nie mam połączenia z Internetem (lub siecią), więc muszę być w stanie działać lokalnie.

Pozdrowienia

Kamień

Ze swojej strony uważam, że ten tryb zarządzania licencjami jest bardzo prosty.

Następnie, przy niewielkim kontakcie z Internetem (nawet za pośrednictwem telefonu komórkowego), otrzymasz licencję na żądaną stację roboczą (licencja jest powiązana z kontem użytkownika na portalu Dassault, a nie z fizyczną maszyną).

Twój sprzedawca solidworks powinien być w stanie pomóc Ci dokonać zmiany. Sama obsługa nie jest bardzo skomplikowana, ale nie pamiętam wszystkich kroków, które należało wykonać.

3 polubienia

Zamierzam się o tym przekonać i wziąć odwagę w trzy ręce, ponieważ teraz, gdy musisz wpisać 4, 5 #, wprowadzić 4 hasła, kontakt ze sprzedawcą staje się prawie tak skomplikowany, jak umówienie się na spotkanie w Urssaf, zwłaszcza, że nie jestem już w trakcie konserwacji.

Dziękuję i życzę miłego dnia

Kamień

1 polubienie