Wiele zamiatanych baz/bossów z jednego szkicu Niemożliwe: rozwiązanie?

Cze wszystkim

Myślałem o wymodelowaniu taśmy moich pakietów za pomocą funkcji "Base/Bossage Swept" z okrągłym profilem na liniach mojego szkicu.

Tylko SolidWorks wykonuje skanowanie tylko na jednej linii ciągłej, gdy jest to wiele linii przerywanych, których nie rozumie.

Czy masz praktyczne rozwiązanie, aby uniknąć robienia pasków jeden po drugim? (1 szkic + 1 funkcja dla każdego!: trochę kiepskie)

Dziękuję. Pozdrowienia.

Witam

Czy możesz zamieścić kilka zdjęć tego, co chcesz zrobić, ponieważ nie jestem pewien, czy rozumiem.

Pozdrowienia

Mam szkic 3D zawierający wszystkie linie, które symbolizują oś pasków:

Ale te linie są nieciągłe, podzielone między nimi, z wyjątkiem tego, że funkcja podstawy/zamiatanego bossa działa tylko na linii ciągłej.

Wygląda na to, że SolidWorks czeka na szkic + podstawa/zgięty boss dla każdego paska w moim przypadku.

Nie wiem, czy nie byłoby skuteczniejszego rozwiązania?

Witam

Moduł Konstrukcje spawane może spełnić Twoje potrzeby.
Pierwszym krokiem jest utworzenie profilu (przekroju) opaski w postaci szkicu 2D w części załącznika i zapisanie go w formacie sldlfp w folderze profili (
C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\weldment profiles).

Następnie należy użyć funkcji elementu spawanego mechanicznie modułu.
Najpierw wybierany jest profil, a następnie grupy jednostek, które powinny być skanowane przez ten profil. W tej samej funkcji możliwych jest kilka grup.
Jedyną kłopotliwą rzeczą jest to, że podmioty są wybierane jeden po drugim...

Pozdrowienia.

5 polubień

Witam

Nie głupie jest zastosowanie konstrukcji spawanej.
Może nawet nie być potrzeby tworzenia profilu, jeśli chodzi tylko o to, aby mieć reprezentację, o ile w standardowym śliniaku SW jest coś, co wystarczy.
I będę unikał przechowywania moich osobistych profili w standardowym folderze SW: przy pierwszej zmianie wersji / ponownym formatowaniu komputera jest on tracony. Dla spawanych profili konstrukcyjnych można zdefiniować wiele ścieżek.

W przeciwnym razie 2 utwory:
- wykonaj powtórzenie ciała po wymodelowaniu jednego;
-Mieszanka.

1 polubienie