Baza materiałów

Witam

Przeniosłem bazę danych materiałów na inną partycję tego samego dysku mojego komputera, na której znajdują się wszystkie parametry mojego solidworks. Ma to na celu ułatwienie współdzielenia między maszynami.

Nie jestem pewien, czy jest to powiązane, ale kiedy przypisuję materiał, menu zawiesza się na 30 sekund, aby się pojawić.

Masz pomysł dlaczego?

Z góry dziękuję

1 polubienie

Witam

Czy zmieniłeś ustawienia w opcjach, usuwając starą ścieżkę?

2 polubienia

I czy robi to na innych posesjach? (Oczywiście, jeśli link jest dobry, jak wspomniano @Lucas)

1 polubienie

Czy jest to lista niestandardowa, czy oryginalna lista z solidworks?

1 polubienie

Zrób test lokalny, jeśli to nic nie zmienia, to nie pochodzi z partycji.

Jeśli nie, to czy masz program antywirusowy?

Czy nie skanuje nowych plików, które są przesyłane między partycjami?

Jeśli tak, rozszerzenia .sldprt i .sldam powinny zostać wykluczone

1 polubienie

Ach brzydki antywirus, znalazł błąd w menedżerze właściwości i uniemożliwia mi robienie aktualizacji solidworks

1 polubienie

Osobiście moja baza materiałowa znajduje się na serwerze, a wyświetlenie danych składających się z biblioteki bazowej SolidWorks i biblioteki niestandardowej nie zajmuje więcej niż 2 sekundy. Więc umieszczenie go na dysku twardym nie powinno być gorsze!

Jak wskazuje @Lucas sprawdź ścieżkę bazy materiałowej w opcjach.

screenshot381.jpg
2 polubienia

Osobna partycja na dysku systemowym działa, bo taką mam i nie ma problemu

1 polubienie

Witam

Problem percysty.

@lucas, linki są poprawne, a usunięcie starych tak naprawdę nie zmienia powolności.

@Gerarld nie mam problemu z innymi funkcjami. To oryginalny bibilo przeniesiony i postać.

@Bart bilibo jest już lokalne. Ten sam problem z wyłączonym programem antywirusowym.

Inny pomysł?

Dziękuję

Zainstaluj ponownie i presto, problem rozwiązany