Baza danych gwintów / Nie znaleziono drobnych podziałek

Witam

Chciałbym mieć możliwość generowania drobnych podziałek ISO za pomocą modułu gwintowania w Solidworks, ale mogę znaleźć tylko klasyczne podziałki.

Czy istnieje baza danych drobnych dźwięków ISO, którą można załadować do domyślnego katalogu?

Z góry dziękuję

Witam

Mówisz o gwintowaniu na osi, a nie o gwintowaniu.

Ponadto uważaj na TAP lub DIE, chociaż stopnie są dostępne w obu kształtach

- Jaki krok chcesz podjąć? i tego nie możesz znaleźć!

- Którą wersję oprogramowania posiadasz

Pozdrowienia

Witam

Podziałki i średnice dostępne w solidworks są niekompletne, szczególnie dla małych średnic, co zmusza do ich ręcznego tworzenia w bazie danych toolbox, jest to trochę żmudne, ale według mojej wiedzy jest to jedyna droga.

1 polubienie

Witam

Właściwie mówię zarówno o gwintowaniu, jak i gwintowaniu. A mój problem nie dotyczy tylko małych średnic. Na przykład na jednej z moich części, która musi mieć precyzyjne przemieszczenie, muszę wykonać gwintownik M29x0,75. Ten wątek nie jest klasycznym krokiem, nie pojawia się w wyborze podczas tworzenia mojego wątku.

Chciałbym poznać metodę ręcznego tworzenia w bazie danych przybornika. 

Z góry dziękujemy za Twoją opinię

Uważaj, wspominasz o module gwintu, który jest przeznaczony do integralnego modelowania gwintów (do druku 3D).

Jeśli potrzebujesz tylko klasycznej symboliki, masz 2 możliwości:
- jest do użytku okazjonalnego, robisz "Wstawianie/Adnotacja/Reprezentacja wątku" i wpisujesz wartości, które Cię interesują;
- jest przeznaczony do wielokrotnego użytku i musisz przejść przez "standardy": http://help.solidworks.com/2018/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_OPTIONS_DATA_OPTIONS.htm?format=P&value=

1 polubienie

To właśnie modelowanie integralne jest tym, co mnie tutaj interesuje w przypadku wydruku 3D.

Zobacz ten wątek 

https://www.lynkoa.com/forum/autocad/ref-manquante-pour-ajout-taraudage-dans-toolbox

W tamtym czasie próbowałem stworzyć prawdziwą nić i nić w drobnym skoku

, aby zobaczyć efekt ściskania sprężyny

Nie ma linku za pośrednictwem Tool Box

co ponadto niemożliwe jest ograniczenie gwintu i gwintu do śledzenia gwintu za pomocą Obrotowe przemieszczenie nakrętki na gwincie

więc nie jest jeszcze idealny. 

Cóż, to jest mój wniosek 

@+ ;-)

@ F.Lalande : Jesteś jednym z tych, którzy wycierają tynk tej funkcji, która, biorąc pod uwagę liczbę pytań dotyczących tego problemu brakujących definicji, została dostarczona niekompletna.

Oczywiście, na razie, jeśli twój gwint nie znajduje się w proponowanych wartościach, musisz to zrobić w staromodny sposób: zamiatanie według helikoidy.

@GT22: Uważam, że istnieje ograniczenie śruba-nakrętka, tak samo jak istnieje ograniczenie dotyczące kół zębatych.

Nawet przy naprężeniu

Jeśli wykonasz cięcie, zaokrąglenia są nakładane na każdy ruch 

pomimo dobrej pozycji podstawowej 

To nie jest

Czy próbowałeś? Robię i to nie działa

I uwierzcie mi, spędziłem tam cholernie dużo czasu pod sw 2017 roku

Moim celem było wyregulowanie amortyzatora za pomocą animowanej sprężyny

Mogę w mgnieniu oka wyszukać plik części i złożenia 

i opublikuj go w razie potrzeby 

lub wypróbuj go za pomocą odpowiedniego narzędzia i przedstaw swoje wnioski 

@+ ;-)

Jest to ten sam problem, co w przypadku ograniczenia przekładni, w zasadzie musisz statycznie i całkowicie ustawić 2 części na miejscu, usunąć (lub zniszczyć, ale warto je zachować) naprężenia, które będą nadmierne, na koniec dodać naprężenie śrubowe (lub koło zębate).

W przypadku pociągu epicyklicznego może minąć trochę czasu, aby wyrównać zęby z zagłębieniami...

W załączeniu mały przykład. Jest to asm z wirtualnymi częściami, a więc autonomiczny, w wersji SW15.

liaison_helicoide.sldasm
1 polubienie