Podstawa profilu

Witam

Czy to przypadkiem, że ktoś ma spawaną mechanicznie spawaną podstawę profili do serii profili Forster?

Przeszkadzałoby mi, gdyby trzeba było wszystko przeprojektować...

Korzystam z Solidworks.

Dziękuję! =)

1 polubienie

Nie wiem czy to widzieliście, są oczywiście profile dxf: http://www.forster-profile.ch/fr/telechargement/cad-catalogue-profiles.html

Przyznaję Ci, że musisz wrócić do SW. Ale przynajmniej źródło jest bezpieczniejsze! I nie jest to szczególnie długa operacja.

1 polubienie

To jest to, czego szukam, ale nie mogę wyświetlić strony!! :p

1 polubienie

Wszystko, co muszę zrobić, to wyczyścić plik dxf i zapisać go w libfeat

Zaoszczędzi mi to dużo czasu! =)

Czy mógłbyś mi go wysłać? A może jest za długa lub za ciężka?

1 polubienie

Wpisz forster w google, 1. link w .ch, 4. wiersz "Pobierz", 9. wiersz "Profile katalogowe CAD"

1 polubienie

Wiem :p Wchodzę na stronę główną, klikam pliki do pobrania i tam zawiesza się w nieskończoność.

Mam zamiar zabrać go z innej pozycji ;)

Dziękuję za link Benoit! =)

1 polubienie

Wyślij go do siebie, będzie ciężki. Wypróbuj to, co wskazałem tuż powyżej przez Google.

Z drugiej strony, mając przyjemność z wytłaczania tego rodzaju profilu przez dziesiątki naraz, otwórz je w Draftsight i wyczyść przed zaimportowaniem do SW. Gracze czasami mają pliki z nałożonymi na siebie 2 lub 3 liniami.

1 polubienie

Otwieram stronę z przeglądarki Internet Explorer. Do przetestowania, a nie Chrome lub inny.

1 polubienie

W Chrome to działa, dziękuję.

Tak, miałem już do czynienia z tymi profilami.

Są wszystkie linie konstrukcyjne, ale to nie ma znaczenia, otwieram je, czyszczę, a potem wszystko, co musisz zrobić, to zapisać je w libfeat i wszystko jest dobrze! =)

Jeszcze raz dziękuję, Benoit. ;)

1 polubienie

na stronie można je mieć tylko w formacie DWG, więc pachnie to jak powtórka szkicu

2 polubienia

@Gerald, tak w dwg, ale ogólnie jest wystarczająco szybki, aby pobrać z niego pliki SW. Wyczyściłem je w Draftsight (za pomocą narzędzia Wyczyść) i skopiowałem/wkleiłem elementy do szkicu SolidWorks.

Nie jest to najciekawsza rzecz do zrobienia, ale w międzyczasie możesz odłączyć swój mózg! :)

1 polubienie

To na pewno!!

To będzie mega długie... zwłaszcza, że chciałbym je zrobić przez excela z konfiguracjami....

Nie wyszedłem z lasu..... :/

Jeśli ktokolwiek kiedykolwiek znajdzie lub posiada bazę tego typu. Jestem biorcą! =)

2 polubienia

450 MB całego pliku, to normalne, że może się zawiesić, jeśli przeglądarka spróbuje otworzyć plik (zip) zamiast go zapisać.

1 polubienie

W porządku, mam wszystkie podstawy, ale w dxf...

Jeśli ktoś już nad tym pracował w sldflp skonfiguruj w excelu za pomocą cofigs. To byłoby królewskie! =)

1 polubienie