Witam
Czy to przypadkiem, że ktoś ma spawaną mechanicznie spawaną podstawę profili do serii profili Forster?
Przeszkadzałoby mi, gdyby trzeba było wszystko przeprojektować...
Korzystam z Solidworks.
Dziękuję! =)
Witam
Czy to przypadkiem, że ktoś ma spawaną mechanicznie spawaną podstawę profili do serii profili Forster?
Przeszkadzałoby mi, gdyby trzeba było wszystko przeprojektować...
Korzystam z Solidworks.
Dziękuję! =)
Nie wiem czy to widzieliście, są oczywiście profile dxf: http://www.forster-profile.ch/fr/telechargement/cad-catalogue-profiles.html
Przyznaję Ci, że musisz wrócić do SW. Ale przynajmniej źródło jest bezpieczniejsze! I nie jest to szczególnie długa operacja.
To jest to, czego szukam, ale nie mogę wyświetlić strony!! :p
Wszystko, co muszę zrobić, to wyczyścić plik dxf i zapisać go w libfeat
Zaoszczędzi mi to dużo czasu! =)
Czy mógłbyś mi go wysłać? A może jest za długa lub za ciężka?
Wpisz forster w google, 1. link w .ch, 4. wiersz "Pobierz", 9. wiersz "Profile katalogowe CAD"
Wiem :p Wchodzę na stronę główną, klikam pliki do pobrania i tam zawiesza się w nieskończoność.
Mam zamiar zabrać go z innej pozycji ;)
Dziękuję za link Benoit! =)
Wyślij go do siebie, będzie ciężki. Wypróbuj to, co wskazałem tuż powyżej przez Google.
Z drugiej strony, mając przyjemność z wytłaczania tego rodzaju profilu przez dziesiątki naraz, otwórz je w Draftsight i wyczyść przed zaimportowaniem do SW. Gracze czasami mają pliki z nałożonymi na siebie 2 lub 3 liniami.
Otwieram stronę z przeglądarki Internet Explorer. Do przetestowania, a nie Chrome lub inny.
W Chrome to działa, dziękuję.
Tak, miałem już do czynienia z tymi profilami.
Są wszystkie linie konstrukcyjne, ale to nie ma znaczenia, otwieram je, czyszczę, a potem wszystko, co musisz zrobić, to zapisać je w libfeat i wszystko jest dobrze! =)
Jeszcze raz dziękuję, Benoit. ;)
na stronie można je mieć tylko w formacie DWG, więc pachnie to jak powtórka szkicu
@Gerald, tak w dwg, ale ogólnie jest wystarczająco szybki, aby pobrać z niego pliki SW. Wyczyściłem je w Draftsight (za pomocą narzędzia Wyczyść) i skopiowałem/wkleiłem elementy do szkicu SolidWorks.
Nie jest to najciekawsza rzecz do zrobienia, ale w międzyczasie możesz odłączyć swój mózg! :)
To na pewno!!
To będzie mega długie... zwłaszcza, że chciałbym je zrobić przez excela z konfiguracjami....
Nie wyszedłem z lasu..... :/
Jeśli ktokolwiek kiedykolwiek znajdzie lub posiada bazę tego typu. Jestem biorcą! =)
450 MB całego pliku, to normalne, że może się zawiesić, jeśli przeglądarka spróbuje otworzyć plik (zip) zamiast go zapisać.
W porządku, mam wszystkie podstawy, ale w dxf...
Jeśli ktoś już nad tym pracował w sldflp skonfiguruj w excelu za pomocą cofigs. To byłoby królewskie! =)