Podstawa: Granica, Powierzchnia

Cze wszystkim

Próbuję utworzyć podstawę obwiedni pod SW2016 między splajnem powierzchniowym a splajnem na płaszczyźnie (tutaj płaszczyzna 36). Zasadniczo chcę stworzyć warstwę (cienką funkcję) przechodzącą przez te dwa wypusty. Czy jest to możliwe? 

aideforum.jpg

Opublikuj swój plik

Zobaczyć 

Jeśli dobrze rozumiem, czy chcesz umieścić skórę, która przyjmuje twoje wypusty i ta skóra jest wybrzuszona?

@+ ;-)

Witaj gt22,

Tak, to jest dokładnie to. Myślałem o zrobieniu ujęć ze szkicami przechodzącymi przez punkty tych splajnów, a następnie zrobieniu wygładzania, ale jest to naprawdę ciężkie. Wyobrażam sobie, że istnieje prostsze i szybsze rozwiązanie? 

Do pliku pracuję nad poufnym projektem, niestety nie mogę go ujawnić.

Dziękuję za pomoc

W rzeczywistości staram się zrobić na powierzchni odpowiednik załączonego niebieskiego szkicu

aideforum2.jpg

Cóż, tworzysz plik z podobnym przykładem

Dla zasady

w przeciwnym razie tak utwórz X plan i X szkice 

Aby zachować krzywe

@+

Oto zdjęcie 

Od Ciebie zależy, czy utworzysz kolejny profil na każdym końcu, jak najbliżej skrzyżowania splajnów

Upewnij się, że wszystko jest dobrze ograniczone

@+ ;-)

Wow, świetnie! To jest dokładnie to, co staram się zrobić. Groźny. Dziękuję bardzo gt22!

Ostatnie pytanie, jakiej funkcji używałeś? U mnie to nie działa.

Czy możesz opublikować swoją akcję, którą właśnie utworzyłeś? 

Kończę na tym... Prawie, ale nie dobrze!

aideforum3.jpg

Musisz wziąć swoje 3 profile muszą być zamknięte

po twoich 3 krzywych prowadzących, które muszą być niezależne 

Zobacz załączony obraz

i powinno działać 

Dam ci plik jestem w SW 2017

@+

base_frontiere_surfacique_via_des_splines.sldprt

Ach, ta katastrofa... Naprawdę nie mogę tego zrobić. Nie można otworzyć SW2017. Czy możesz przesłać mi swoje zdjęcie jako załącznik? Nie widzę szczegółów drzewa. 

Cały czas wraca do mnie następujący komunikat: Operacja wygładzania nie została zakończona

Oto zdjęcie mojego wyniku, ale nie weryfikuje go, jest komunikat "operacja wygładzania nie została zakończona"...

aideforum4.jpg

Czy Twoje 3 krzywe prowadzące są od siebie niezależne?

Potrzebujesz

Jeden szkic na profil

Szkic za pomocą krzywych prowadzących

czyli 6 szkiców

Czy Twoje 3 profile są zamknięte?

@+

Rzeczywiście, błąd numer 1, miałem 2 splajny na powierzchni na tym samym szkicu 3D. Po prostu nie chce mnie zweryfikować: "Operacja wygładzania nie została zakończona"

aideforum5.jpg

Wielkie podziękowania za cenną pomoc, to naprawdę super super miłe!! To forum jest świetne :-)

1 polubienie