Właściwości wsadu

Witam

Próbuję zmienić właściwość, która jest obecna we wszystkich dokumentach w folderze.

Uruchamiam więc narzędzie i wszystko jest w porządku.

Problem polega na tym, że batchproperties działa tylko na karcie właściwości "Dostosuj". Nie zmienia to jednak niczego w zakładce "Specyficzne dla konfiguracji" (patrz załączony plik).

Jak mogę edytować tę drugą tabelę właściwości bezpośrednio za pomocą usługi BatchProperties?

Z góry dziękuję

capture.jpg

Poczekamy na profesjonalistów, ale nie sądzę, żeby to było możliwe!

Edycja: w pomocy możesz wybrać, gdzie zastosować zmiany w Opcjach > Właściwościach: patrz załączony obrazek.

smartproperties.jpg
1 polubienie

Dzięki Lucas, ale nawet jeśli wybierzesz wszystkie konfiguracje, to nie działa...

Rozwiązałem swój problem, usuwając właściwość wszystkich tabel (jest obecna w 2 tabelach), a następnie tworząc ją ponownie za pomocą BatchProperties w mojej konfiguracji "Specyficznej konfiguracji", a następnie w tabeli "Dostosuj" za pomocą "Integracji".

Pozostawiam otwarte pytanie, czy istnieje lepsze rozwiązanie.

2 polubienia

Też o tym myślałem!

Może jeśli jest obecny w 2 zakładkach, to nie działa.

Możesz więc uwzględnić w BatchProperties również usunięcie (jeśli nie to, co już zrobiłeś!).

2 polubienia

Zrobiłem to za pomocą integracji, ale jest to również wykonalne za pomocą BatchProperties.

Ale problem może wynikać z faktu, że właściwość jest obecna w 2 tabelach, możesz mieć rację.

Ale przede wszystkim jest to wykonalne za pomocą BatchProperties w jednej operacji, więc wystarczy jedno kliknięcie!

1 polubienie

@Jose,

Czy przetestowałeś to z Batchproperties:

1. linia: usuń swoją właściwość "X"

2. linia: Twoja nieruchomość "X" wraz z jej wartością.

Myślę, że w opcjach trzeba umieścić "na wszystkich konfiguracjach"

Osobiście zrezygnowałem nieco z Batchproperties i wolę korzystać z integracji, która jest znacznie bardziej elastyczna i bardziej kompletna.

2 polubienia

Próbowałem tak, ale to mnie nie zmienia we wszystkich konfiguracjach... dziwaczny...

Ale korzystam też z integracji, jest bardzo dobra do tego co robię:)

Witam

Normalnie BatchProperties powinien obsługiwać właściwości konfiguracji,

czy właściwości dokumentu istnieją, czy nie...

Jeśli problem zostanie zidentyfikowany, zgłoś go

Albo za pośrednictwem infolinii

Albo bezpośrednio z aplikacji

Informacje/"Eskalacja prośby o poprawę" 

3 polubienia