Witam
Próbuję zmienić właściwość, która jest obecna we wszystkich dokumentach w folderze.
Uruchamiam więc narzędzie i wszystko jest w porządku.
Problem polega na tym, że batchproperties działa tylko na karcie właściwości "Dostosuj". Nie zmienia to jednak niczego w zakładce "Specyficzne dla konfiguracji" (patrz załączony plik).
Jak mogę edytować tę drugą tabelę właściwości bezpośrednio za pomocą usługi BatchProperties?
Z góry dziękuję
capture.jpg
Poczekamy na profesjonalistów, ale nie sądzę, żeby to było możliwe!
Edycja: w pomocy możesz wybrać, gdzie zastosować zmiany w Opcjach > Właściwościach: patrz załączony obrazek.
smartproperties.jpg
1 polubienie
Dzięki Lucas, ale nawet jeśli wybierzesz wszystkie konfiguracje, to nie działa...
Rozwiązałem swój problem, usuwając właściwość wszystkich tabel (jest obecna w 2 tabelach), a następnie tworząc ją ponownie za pomocą BatchProperties w mojej konfiguracji "Specyficznej konfiguracji", a następnie w tabeli "Dostosuj" za pomocą "Integracji".
Pozostawiam otwarte pytanie, czy istnieje lepsze rozwiązanie.
2 polubienia
Też o tym myślałem!
Może jeśli jest obecny w 2 zakładkach, to nie działa.
Możesz więc uwzględnić w BatchProperties również usunięcie (jeśli nie to, co już zrobiłeś!).
2 polubienia
Zrobiłem to za pomocą integracji, ale jest to również wykonalne za pomocą BatchProperties.
Ale problem może wynikać z faktu, że właściwość jest obecna w 2 tabelach, możesz mieć rację.
Ale przede wszystkim jest to wykonalne za pomocą BatchProperties w jednej operacji, więc wystarczy jedno kliknięcie!
1 polubienie
@Jose,
Czy przetestowałeś to z Batchproperties:
1. linia: usuń swoją właściwość "X"
2. linia: Twoja nieruchomość "X" wraz z jej wartością.
Myślę, że w opcjach trzeba umieścić "na wszystkich konfiguracjach"
Osobiście zrezygnowałem nieco z Batchproperties i wolę korzystać z integracji, która jest znacznie bardziej elastyczna i bardziej kompletna.
2 polubienia
Próbowałem tak, ale to mnie nie zmienia we wszystkich konfiguracjach... dziwaczny...
Ale korzystam też z integracji, jest bardzo dobra do tego co robię:)
Witam
Normalnie BatchProperties powinien obsługiwać właściwości konfiguracji,
czy właściwości dokumentu istnieją, czy nie...
Jeśli problem zostanie zidentyfikowany, zgłoś go
Albo za pośrednictwem infolinii
Albo bezpośrednio z aplikacji
Informacje/"Eskalacja prośby o poprawę"
3 polubienia