Część dwg konwertera wsadowego

Witam

Używam Batchconverter do eksportu rodzin części w formacie dwg (grawerowane teksty). Kiedy uruchamiam Batchconverter, część jest zorientowana w widoku z góry (= płaszczyzna szkicu wygrawerowanych tekstów), ale następnie Batchconverter zmienia orientację części o 90° w celu eksportu do dwg. Przetestowałem eksport w formacie jpeg i orientacja nie uległa zmianie.

Nie mogłem niczego znaleźć w opcjach Batchconverter ani Solidworks.

Z góry dziękuję!!

Yann

Witam;

Jeśli domyślnie Batconverter eksportuje twoje dokumenty w widoku z przodu ... użyj aktualizacji widoku standardowego... (Spacja w 3D...)
image

W przeciwnym razie prawdopodobnie będziesz musiał przenieść swój szkic na tę płaszczyznę.
(Nie mogłem znaleźć równoważnych opcji w konwerterze wsadowym ani w Solidworks)

1 polubienie

Witam
To samo ze mną.
Myślę, że wynika to z orientacji trójścianu

Dzięki za informacje o widoku twarzy w Batchconverter. Użyłem aktualizacji widoku, aby zorientować moje nagrania w widoku z przodu, ale Batchconverter nadal eksportuje " stary " widok z przodu.
Próbowałem integracji, która pozwala zorientować pomieszczenie, ale wydaje się, że nie zarządza konfiguracjami (lub nie rozumiałem, jak to zrobić...)
Chyba jedynym rozwiązaniem jest uruchomienie go w makrze. Znalazłem tymczasowe rozwiązanie, odrzucając konfiguracje z integracją, a następnie eksportując do dwg z integracją, biorąc wszystkie odrzucone części.

Witam;
Dlaczego nie zastąpić szkicu planu? Byłoby to skuteczne we wszystkich twoich konfiguracjach i powinno rozwiązać twój problem.
Przykład:
image
image

Jeśli chodzi o integrację, rodzinami części zarządza się w następujących opcjach oprogramowania:
(Bądź ostrożny, te opcje mają zostać przywrócone w zależności od tego, jak użyjesz ich w innych operacjach... Jest to jeden z niezrozumiałych/gównianych punktów - moim zdaniem - tego oprogramowania,... pakiet MyCadTools jest zły, jeśli chodzi o zarządzanie rodzinami części i konfiguracjami).

Witam

Zastąpienie planu szkicu jest najlepszym rozwiązaniem, ale te grawerunki są nakładane na bardziej skomplikowaną część niż ta pokazana na obrazie, Przepraszam, powinienem był określić, że obraz był " fałszywą " częścią. Ta część ma kilka funkcji (obrót, usuwanie materiału itp.) których szkice znajdują się w płaszczyźnie frontowej, która jest " naturalną " orientacją tego utworu. Ponadto występuje w kilku mieszankach.

Co masz na myśli mówiąc o opcji oprogramowania? W opcjach Solidworks?

Nie, mówię o opcjach w narzędziach mycadTool... integracja, batchConverter...

A jeśli wykonujesz eksport ręcznie z Solidworks, czy masz ten sam problem?
Jeśli problem występuje podczas ręcznego eksportu, istnieje szansa na usunięcie go z opcji Batchconverter, które mają zastosowanie tylko w partii tego, co robi SW)

1 polubienie

Aby wyeksportować ręcznie, zapisuję jako, a następnie możesz wybrać widoki do wyeksportowania (góra, przód, w trakcie, ...), więc nie ma problemu!

1 polubienie