Używam Batchconverter do eksportu rodzin części w formacie dwg (grawerowane teksty). Kiedy uruchamiam Batchconverter, część jest zorientowana w widoku z góry (= płaszczyzna szkicu wygrawerowanych tekstów), ale następnie Batchconverter zmienia orientację części o 90° w celu eksportu do dwg. Przetestowałem eksport w formacie jpeg i orientacja nie uległa zmianie.
Nie mogłem niczego znaleźć w opcjach Batchconverter ani Solidworks.
Jeśli domyślnie Batconverter eksportuje twoje dokumenty w widoku z przodu ... użyj aktualizacji widoku standardowego... (Spacja w 3D...)
W przeciwnym razie prawdopodobnie będziesz musiał przenieść swój szkic na tę płaszczyznę. (Nie mogłem znaleźć równoważnych opcji w konwerterze wsadowym ani w Solidworks)
Dzięki za informacje o widoku twarzy w Batchconverter. Użyłem aktualizacji widoku, aby zorientować moje nagrania w widoku z przodu, ale Batchconverter nadal eksportuje " stary " widok z przodu. Próbowałem integracji, która pozwala zorientować pomieszczenie, ale wydaje się, że nie zarządza konfiguracjami (lub nie rozumiałem, jak to zrobić...) Chyba jedynym rozwiązaniem jest uruchomienie go w makrze. Znalazłem tymczasowe rozwiązanie, odrzucając konfiguracje z integracją, a następnie eksportując do dwg z integracją, biorąc wszystkie odrzucone części.
Witam; Dlaczego nie zastąpić szkicu planu? Byłoby to skuteczne we wszystkich twoich konfiguracjach i powinno rozwiązać twój problem. Przykład:
Jeśli chodzi o integrację, rodzinami części zarządza się w następujących opcjach oprogramowania: (Bądź ostrożny, te opcje mają zostać przywrócone w zależności od tego, jak użyjesz ich w innych operacjach... Jest to jeden z niezrozumiałych/gównianych punktów - moim zdaniem - tego oprogramowania,... pakiet MyCadTools jest zły, jeśli chodzi o zarządzanie rodzinami części i konfiguracjami).
Zastąpienie planu szkicu jest najlepszym rozwiązaniem, ale te grawerunki są nakładane na bardziej skomplikowaną część niż ta pokazana na obrazie, Przepraszam, powinienem był określić, że obraz był " fałszywą " częścią. Ta część ma kilka funkcji (obrót, usuwanie materiału itp.) których szkice znajdują się w płaszczyźnie frontowej, która jest " naturalną " orientacją tego utworu. Ponadto występuje w kilku mieszankach.
Co masz na myśli mówiąc o opcji oprogramowania? W opcjach Solidworks?
A jeśli wykonujesz eksport ręcznie z Solidworks, czy masz ten sam problem? Jeśli problem występuje podczas ręcznego eksportu, istnieje szansa na usunięcie go z opcji Batchconverter, które mają zastosowanie tylko w partii tego, co robi SW)