Cześć wszystkim,
Szybkie pytanie, czy ktoś byłby w stanie upewnić się, że podczas eksportu mojego dxf części blaszanych za pomocą batchconverter mycadtool, mogę mieć moje linie gięcia w różnych kolorach przy użyciu modelu takiego jak w SolidWorks?
Cześć wszystkim,
Szybkie pytanie, czy ktoś byłby w stanie upewnić się, że podczas eksportu mojego dxf części blaszanych za pomocą batchconverter mycadtool, mogę mieć moje linie gięcia w różnych kolorach przy użyciu modelu takiego jak w SolidWorks?
Nie sądzę, aby było to możliwe, ani w konwertorze wsadowym, ani w oprogramowaniu na części blaszanej bez przejścia przez MEP.
Batchconverter używa tylko funkcji zapisz jako, wsadowej:
Dziękuję za odpowiedź, ze swojej strony jestem na SW 2023, możliwe jest, że na moim eksporcie DXF pojawi się warstwa o różnych kolorach, w załączeniu znajduje się przykład
Witam;
Należy uważać, aby nie pomylić konwersji 3D(SLDPRT)->2D(DXF/DWG) z konwersją MEP2D(SLDDRW) → 2D(DXF/DWG).
W pierwszym przypadku BatchConverter nie dba o warstwy.
W drugim przypadku zależy to od ustawień Solidworks, jeśli zażądałeś systematycznego korzystania z rzutów warstw, Batchconverter musi zachować te ustawienia
Pozdrowienia...
Uwaga osobista:
Myślę, że szkoda kłaść wszystko na warstwę " 0 " po projekcji:
możliwe jest również, że to właśnie uniemożliwia konwersję twoich linii w trybie 3D->DXF... ale wątpię.
Dobra uwaga, zamierzam stworzyć inną warstwę dla linii zagięcia.
Po kilku testach zauważyłem, że batchconverter nadpisał utworzoną przeze mnie warstwę (z kolorowymi liniami zagięcia) podstawową warstwą z dodatkowymi liniami zagięcia, ale których nie można rozróżnić.