Batchconverter - montaż mep

Witam

Używam BatchConverter do wyprowadzania MEP w formacie PDF/DXF. A właśnie zobaczyłem, że nie montuje każdego posła...

Oto moja manipulacja:

- w SW otwieram MEP zgromadzenia

- W obszarze BatchConverter importuję tę instalację z włączonymi filtrami Część/Złożenie/Instalacja.

- Batch składa wszystkie części i podzespoły związane z zespołem głównym.

- Zwracam się z prośbą o zebranie wszystkich obecnych posłów do PE związanych z obecnymi częściami i zespołami.

- ale od 1 godziny BatchConverter nie dzwoni już do wszystkich posłów...

Jakiś pomysł na temat tego pb? (Z wyjątkiem tego, że BatchConverter już nie ma na weekend! )

Zauważyłem to, gdy do montażu wsadowego zamontowano tylko 5 mep zamiast planowanych 90.

Rq: kiedy próbuję kompozycji z zespołem, sw znajduje wszystkie mep...

A jeśli tylko wybierzesz rysunki i wykonasz konwersję, czy to działa?

Po wybraniu pojedynczej części (która blokuje się ze złożeniem), BatchConverter montuje odpowiednią instalację.

@DreamBen: jak tylko znalazł posłów do PE, nie ma PB do konwersji. Robi to dobrze.

Nie rozumiem, co masz na myśli, mówiąc: "Wybieram pojedynczą część (która blokuje się ze złożeniem)".

Ponowne uruchomienie SolidWorks i stacji?

Czy wszyscy posłowie do PE znajdują się w tym samym pliku?

Części też?

Czy zainstalowana jest najnowsza wersja narzędzia?

1 polubienie

Cóż, przestałem patrzeć wczoraj wieczorem. Małe opóźnienie w odpowiedziach, ponieważ lynkoa na takich, nie nagrywa odpowiedzi... i nadal nie jest praktyczny w użyciu.

@dreamben: Jeśli wybiorę część w konwerterze wsadowym, a następnie zamontuję instalację MEP tej części, nie ma problemu.  Jeśli wybiorę zespół zawierający tę samą część, konwerter wsadowy nie będzie już montował instalacji skojarzonej z tą częścią.

@pl: Posłowie do PE są w tym samym repertuarze co sztuka. Ale niekoniecznie wszystkie utwory znajdują się w tym samym repertuarze.

Najnowsza wersja używanego narzędzia.

Cóż, teraz przetestuję ponownie w poniedziałek. Zobaczymy, czy pójdzie lepiej...

Miłego weekendu.

Ok, cóż, kiedy używam tego oprogramowania, nie pytam go o to zbyt :).

Po prostu wybieram pliki, które muszę przekonwertować, a następnie dokonuję konwersji (np. rysunków). Następnie, jeśli muszę go wyeksportować dla wszystkich elementów w kroku lub x_t, dokonuję nowego wyboru.

Myślę, że w końcu nie marnuje to dużo dodatkowego czasu.

To szybko, gdy wszystko jest w tym samym repertuarze. Bo kiedy musisz iść i zabrać je w prawo lub w lewo, staje się to czasochłonne, prawda? I wtedy zazwyczaj działa poprawnie. Zobaczymy, czy weekend przywrócił jej pomysły!
1 polubienie

Witam

Sprawdź, czy opcja widoczna na załączonym obrazie jest poprawnie wybrana

Pozwala robić to, na co masz ochotę...

Do zobaczenia.

capture.png

Co nowego?

Brak nowości, w połowie rozwiązałem problem, biorąc pierwszy podzespół najpierw w partii, a tam wszystkie elementy dobrze się montują.

Ale nadal nie z głównym montażem.

I znowu muszę wrócić na infolinię, żeby spróbować zrozumieć...

Powiedzmy, że odpowiedź pl jest prawidłowa, ponieważ partia nie odtworzyła problemu z infolinią...

Tak więc niektóre restarty stacji mogły rozwiązać problem z pb?!?