Potrzebujesz pomocy programu Excel

Cześć ludzie

Szukam funkcji, którą widziałem w pliku Excela kilka lat temu. W tym pliku znajdował się zakres komórek otoczony niebieską ramką (nie niebieskimi obramowaniami, niebieskie pochodziły od funkcji). Był to plik, który był używany do rejestrowania naszych godzin, więc kiedy dotarliśmy do ostatniego wiersza zakresu wejściowego, wiersz był automatycznie wstawiany, abyśmy mogli wprowadzić inne wiersze bez majstrowania. Nie było to makro, ale funkcja Excela.

Przedstawienie ilustrujące to, co pamiętam:

Tak więc, wpisując wiersz 5, automatycznie wstawiany jest wiersz i tak dalej. Obszar zaznaczony na niebiesko stopniowo się powiększa.

Czy ktoś wie o tej funkcji?

Z góry dziękuję.

Witam

Skąd wiesz, że to nie było makro?

Makro może zostać uruchomione automatycznie na przykład po wejściu do komórki!

1 polubienie

Ponieważ w moich wspomnieniach sam korzystałem z tej funkcji w nowych plikach i przeszedłem przez menu Excela. Ogólnie rzecz biorąc, nie mieliśmy prawie żadnych makr.

1 polubienie

Witam

Jak Lucas.

Jednak funkcja, która się zbliża:

W tabeli dołączonego klasyfikatora, jeśli wypełnisz swoje komórki przechodząc do kolejnej naciskając [TAB]. W ostatniej komórce zostanie utworzony nowy wiersz z formatowaniem tabeli.

Do zobaczenia.

tableau.xlsx
3 polubienia

@remrem, to nie to, ale może być ciekawie. Jak to zrobić?

1 polubienie

Obraz funkcji, która ma być używana jako załącznik.

Pytanie: funkcja tworzy wiersz, z którego akcja: tabulator, zestaw komórek z wartościami, kliknąć?

Czy może Pan/Pani przesłać nam przynajmniej jedną sztukę segregatora?

excel.png
2 polubienia

Tabele w Excelu przynoszą wiele rzeczy: automatyczne formatowanie, sortowanie, nadaje nazwę zakresowi, nadaje nazwę każdej kolumnie i jest używane w formułach....

Więcej informacji: https://support.office.com/fr-fr/article/Utiliser-des-tableaux-Excel-pour-g%C3%A9rer-les-informations-1c3d9852-4b0b-4496-a1fc-30c5121fb05e?ui=fr-FR&rs=fr-FR&ad=FR

2 polubienia

Witam

Potwierdzam, że jest to funkcja "Umieść w formularzu tabeli", która odpowiada na Twoje zapytanie.

Tworzenie dodatkowych linii jest automatyczne podczas poruszania się za pomocą tabulatora

Wypróbuj załączoną tabelę

wybierz komórkę i przenieś się za pomocą Tab i działa.

Załączam plik do Ciebie.

classeur1.xlsx
1 polubienie