Potrzebujesz pomocy w pozycjonowaniu 2 kół

Witam, chciałbym uzyskać pomoc w części, którą wykonuję. Muszę umieścić 3 okręgi, aby zrobić otwory, umieściłem jeden, który był najprostszy, ponieważ musiałem tylko wyrównać go z promieniem 19 i umieścić na osi symetrii. W przypadku pozostałych 2 odłożyłem je na półkę, ale nie wiem, gdzie dokładnie je umieścić, bo nie widzę żadnych wskazówek, czy ktoś mógłby mi w tym pomóc.

W końcu ustawiłem je pod kątem 45 stopni.

Witaj 60532,
Twoje otwory są w równej odległości, umieszczasz jeden na miejscu, a następnie wykonujesz proste powtórzenie. Albo reprezentujesz całą trójkę pod kątem 120°...
@+.
AR.

7 polubień

W tym konkretnym przypadku rysownicy będą stosować powtórzenia kołowe w 98% przypadków.
Z jednej strony nie zapominaj, że jeśli zrobisz to swoją pracą, Twoje części mogą być używane przez innych współpracowników, więc jeśli wszyscy używają tej samej bazy, jest to bardziej praktyczne. :blush:

Po innej metodzie możesz narysować trójkąt łączący każdy otwór, a równoboczne ponowne wejście również działa.
Kiedy mam stażystów, zmuszam ich, aby dali mi 2-3 różne metody, aby osiągnąć ten sam rezultat i nie dostosowywać się do jednego sposobu robienia rzeczy, w niektórych przypadkach może to pomóc. (Trochę przeczy to mojej pierwszej części odpowiedzi, ale to wszystko ja :laughing: )

5 polubień

@60532, to prawda, że jest intuicyjny jak cytat ... I tak masz doskonałą reprezentację tego, czego nie należy robić!

Właśnie dlatego prosimy, aby wszystko było wymienione, aby uniknąć sytuacji, w której podwykonawcy muszą dokonywać ekstrapolacji. Przynajmniej teraz wiesz dlaczego :slight_smile:

W przeciwnym razie, aby pójść w kierunku przyjaciół, rzeczywiście okrągłe powtarzanie robi robotę. Osobiście nigdy tak tego nie robię (przepraszam @FUZ3D, jestem ^^ pozostałe 2%) Wolę powtórki punktowe.
Po prostu dlatego, że modyfikowanie po fakcie, renderowanie nierównych kątów lub dodawanie otworów, uważam, że jest to łatwiejsze.

3 polubienia

Jestem bardziej krową, pozwalam mu rysować po swojemu, potem pokazuję mu 2-3 techniki i proszę, aby przerobił kawałek i je zastosował. (tutaj okrągłe powtórzenie)

Robić i cofać to działać

2 polubienia

Lubię iść z tyłu, patrzeć na to, co robi i wychodzić mówiąc "ha, nie tak bym to zrobił"
Wprowadza go w chwilę stresu i zwątpienia oraz pozwala mu podjąć decyzję o wyborze :rofl:

3 polubienia

Ten sam @coin37coin , ten sam humor m... Dla mnie!

2 polubienia

Witam;
Przyglądając się bliżej, @60532 przeprowadza " szkolenie z oprogramowania CAD..."  " École Centrale Paris"...
http://cao.centralesupelec.fr/documents/catia_v5_poly_v3-3.pdf

Patrząc trochę dalej, odpowiedź znajduje się na poprzedniej stronie:
image

Druga lekcja tego dnia brzmi: zawsze patrz na elementy jako całość.
:roll_eyes:

Ale przyłączam się do moich kolegów... Nie jest to najlepszy przykład cytatu, który dano mi zobaczyć... powiedzmy, że " Ja też bym tego tak nie zrobił..."  »

Pozdrowienia.

5 polubień

Dla powtórzenia powiedziałbym, że zależy to od przypadku:

• liczba otworów określona przez element branży, więc prawdopodobnie nie będzie się różnić: jeśli jest to 3, 4, 5 lub 6, robię wszystko na szkicu (wielokąt, który SW bardzo dobrze wie, jak zrobić i działa);
  • Jeśli NB jest duży (standardowy kołnierz, ale duża średnica) lub prawdopodobnie będzie się różnić, to jest to powtórzenie.

W tym przypadku stażysta (lub kolega) zaczyna od otrzymania jarmułki za to, że nie użył funkcji asystenta do przekłuwania!