Pobrałem przymiarkę od Senga, ale brakuje w niej wielu twarzy, a SW nie chce mi zrobić z niej objętości. Drugą częścią tego problemu jest to, że muszę zamodelować usuwanie materiału na tej złączce.
Czy jakaś dobroczynna dusza mogłaby zrobić z tego tom?
Nie ma co dopracowywać, chcę stworzyć tom stworzony w pośpiechu, a resztą sobie poradzę.
Z góry dziękuję
PS: Tak, jestem zobowiązany do skorzystania z tego precyzyjnego połączenia. Nie, nie mam żadnej pojemności... Jestem w SW2019
Aby odzyskać monetę, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy / zapisać cel linku
Skończyło się na tym, że przeprojektowałem go (co nie jest zbyt doceniane w pudełku)
Nie musisz tracić na to zbyt wiele czasu, ale jeśli mógłbyś opowiedzieć mi trochę o procedurze, którą należy wykonać w tym problemie, jestem zainteresowany.
Możliwe jest przejście od powierzchni do objętości. Boki muszą być idealnie połączone, aby je ze sobą zszyć , jeśli szycie jest wykonalne, będzie można przejść do objętości.
W Twoim przypadku jest tyle samo pracy, aby poprawić powierzchnie, co je przerobić. Nie będziesz miał żadnego zysku, zwłaszcza, że przeprojektowując go, możesz już przewidzieć możliwe konfiguracje, których nie będziesz miał, korygując powierzchnię.
Oto bardzo zwięzłe demo, które wyjaśnia, jak przejść od powierzchni do objętości. Tutaj pokazuję to za pomocą sześcianu, jest to bardzo proste, ale przy skomplikowanych kształtach to już inna historia.
OBI WAN oferuje "samouczek", więc myślę, że jest to odpowiedź, która będzie najbardziej przydatna dla innych osób borykających się z tym samym problemem.