Potrzebujesz pomocy przy aktualizacji z solidworks 2015 SP03

NIE MOŻNA UAKTUALNIĆ OPROGRAMOWANIA Z DODATKU SP1.1 DO SP03 Z POWODU PROGRAMU VISUAL STUDIO TOOL FOR APPLICATION
im_logs.zip

Witam

Przede wszystkim radzę śledzić swoje liczniki za pomocą narzędzia SolidWorks.

Myślę, że możliwe jest całkowite odinstalowanie oprogramowania i zainstalowanie go ponownie.

Czy po zatrzymaniu instalacji pojawia się komunikat o błędzie?

Do zobaczenia...

Witaj, musisz odinstalować narzędzia programu Visual Studio, a następnie zainstalować je ponownie.

Pełna procedura znajduje się tutaj:

http://blog.funtech.com/2013/02/quick-tip-how-to-recover-from-vsta-1603.html?m=1

Oto komunikat zwrócony przez menedżera instalacji:

Błąd wewnętrzny: Usługa Instalatora Windows nie była uruchomiona zgodnie z oczekiwaniami dla tego składnika: Vsta.

Skontaktuj się z pomocą techniczną.

Podczas kontaktowania się z pomocą techniczną w sprawie problemów z instalacją zostanie wyświetlony monit o podanie plików dziennika znajdujących się w tym katalogu. Użyj poniższego przycisku, aby zapisać swoje logi w pliku zip i wysłać je do pomocy technicznej.

1 polubienie

Miałem ten problem już wcześniej. Po skontaktowaniu się z pomocą techniczną Axemble. Oto znalezione rozwiązanie:

"W końcu udało nam się ponownie zainstalować SolidWorks w czysty sposób po zmianie nazw kluczy:

HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\VSTAHost
HKLM\OPROGRAMOWANIE\Wow6432Node\Microsoft\VSTAHostConfig"

Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie Vsta nic nie zmieniło.

Odinstaluję SW2015Sp1.1, zmienię nazwy kluczy:

i zainstaluj ponownie dodatek SP3.0 bezpośrednio.

Będę Cię informować na bieżąco.

@remrem: oto, co powiedział w linku, który zamieściłem:

"Aby rozwiązać ten problem, wykonaj poniższe czynności:

1. Odinstaluj program Visual Studio Tools 2005 for Application z apletu Programy i funkcje. (Panel sterowania > Programy i funkcje > Kliknij pozycję Visual Studio Tools 2005, aby odinstalować aplikację > ) 

2. Usuń wpisy rejestru VSTA*
    *Eksportuj kopię zapasową rejestru przed wprowadzeniem zmian! (Kliknij prawym przyciskiem myszy HKEY_LOCAL_MACHINE > Eksportuj >zapisz plik na pulpicie)
  3. Rozpocznij > Wpisz "regedit" > Usuń lub zmień nazwę następujących kluczy: 
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\OPROGRAMOWANIE\Microsoft\VSTA
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\VSTA (tylko wersja 64-bitowa)
  4. Zainstaluj aplikację Visual Studio Tools ręcznie z folderu prereqs znajdującego się na płycie DVD SolidWorks lub pobranym zestawie plików (documents/SolidWorks downloads/prereqs)
  5. Zainstaluj SolidWorks (wyłącz program antywirusowy)"

@PL: Osobisty. Minęło dużo czasu, odkąd otwierałem wszystkie zamieszczone linki...

Dzięki za informację...

2 polubienia

Właśnie odinstalowałem SW2015Sp1.1, zmień nazwy kluczy:

i zainstaluj ponownie dodatek SP3.0 bezpośrednio.

Wszystko działa poprawnie.

Dziękuję za pomoc.