Wyświetlacz Beug

Małe problemy (i nie najmniejsze) od czasu przejścia na solidworks 2019. Podczas tworzenia widoku, a nawet zmiany skali widoku w MEP, mój ekran staje się szary i nie mogę nic zrobić. Jeśli zamknę bez zapisywania i ponownego otwierania, wraca do normy. Jeśli mam nieszczęście zapisać, zamykając i otwierając ponownie, ekran jest zawsze szary.

Dla twojej informacji, moja karta graficzna jest aktualna, a wydajność mojego komputera jest w porządku.

capture-1.png

Gloupss!

Dziwaczny!

- Czy robi to z tobą na wszystkich poziomach, czy tylko na niektórych?

- Czy jest to na nowych, czy starych planach (lub na obu)

Na obu i nie zdarza się to cały czas, ale przenieśliśmy się do 2019 roku dopiero w poniedziałek tego tygodnia, więc nie mam wystarczająco dużo spojrzenia wstecz. Nawiasem mówiąc, na poczcie mojej uczelni robi to samo z tymi samymi planami.

Cześć Ronathan

Mam wersję SPO2 z 2019 roku, jeśli chcesz, żebym na nią spojrzał, wyślij mi link w MP (lub na forum, jeśli nie jest tajny)

Jeśli przypadkiem miałem taki sam PB jak Ty to to gorąca linia powinna ustawić PB.

Spróbuj pobrać najnowszą wersję, ponieważ miałem błąd, który zniknął wraz z najnowszą wersją.

Pozdrowienia

1 polubienie

Korzystam z dodatku SP01, ale solidworks nie oferuje mi dodatku SP02

to trochę bardziej wzmacnia mój wybór, aby pracować tylko w SP5!

2 polubienia

Cześć Ronathan

Potwierdzam, że jeśli masz umowę serwisową, możesz pobrać SP1-0, ale zdaję sobie sprawę, że pokryłem Cię dużą warstwą błędów, mówiąc o SP02, który nie jest dostępny. (Nie waląc się w głowę !!)

To jest to małe zdanie, które zinterpretowałem  w poczcie, co jest podanym przykładem ponownej instalacji podczas aktualizacji   Przepraszam

Tę właściwość należy określić tylko w przypadku aktualizacji do wydania Service Pack w ramach istniejącego wydania głównego (na przykład aktualizacja istniejącej instalacji SOLIDWORKS 2019 SP01 do SOLIDWORKS 2019 SP02).

Z drugiej strony, z drugiej strony, prawdopodobnie wiesz o tym: SOLIDWORKS 2018 SP5 to najnowsza wersja, która obsługuje 64-bitowy system operacyjny Windows® 8.1.

Z jakiej wersji systemu Windows korzystasz?

Korzystam z systemu Windows 10