Biblioteka -

Witam

Po remoncie naszej biblioteki komponentów szukam dość kompletnej biblioteki.

Nie mogę korzystać z zestawu narzędzi między mną a moimi kolegami (licencje: 1 premium i 2 standardowe).

Czy ktoś ma bibliotekę do podzielenia się?

Dziękuję

Znajdziesz tu bibliotekę, oczywiście płatną, ale kompletną, zoptymalizowaną i przede wszystkim KOMPLIMENTOWĄ!!
Biblioteka elementów mocujących dla SOLIDWORKS

Cześć, wtedy korzystałem z biblioteki axemble (ex visiativ) i była bardzo dobra. Nie mogę powiedzieć, gdzie to jest na nowej stronie, spójrz na pobrane pliki. Miałeś konfigurowalne, kontrolowane przez plik Excel, a więc skalowalne dla rozmiarów, których tam nie ma. Możesz też zarządzać właściwościami dla swoich wewnętrznych referencji za pomocą tego pliku.

Dobrze, dziękuję

Dobrze, sprawdzę, dziękuję

W przeciwnym razie musi istnieć sposób na przeładowanie szablonów narzędzi SW (tutaj folder install 2020) i odbudowanie tabel konfiguracyjnych:

W każdym razie zazwyczaj zawsze trzeba przerobić (dodając wewnętrzne odniesienia do firmy...)

@froussel
Uważaj podczas pompowania skrzynki z narzędziami.
Nie wiem, czy to nadal ma znaczenie, miałem okazję zamontować i zapisać je poniżej, żeby wyjąć je z systemu Toolbox. Przy następnym otwarciu modelu skrzynka narzędziowa przejmuje te prawa, ponownie wsuwając z skrzynki.
Czy to ja nie zostałem zmanipulowany? Od tamtej pory nie poszedłem dalej, by zrozumieć dlaczego.

Dołączam do @FRED78 z powodu " uważaj na skrzynkę narzędzi", ale z innego powodu:
=> zdecydowana większość jego komponentów nie jest aktualna.

Technicznie polecam samodzielnie odbudować swój śrubowy regał.
Choć geometrie są łatwe do odtworzenia jak właściwości, są one specyficzne dla twoich wewnętrznych zastosowań i to właśnie to zajmuje najwięcej czasu na odbudowę, a znacznie łatwiej jest zacząć od czystej kartki niż spędzać godziny na usuwaniu lub przeklasyfikowywaniu właściwości i materiałów z istniejącej biblioteki...

1 polubienie