Spawany regał mechaniczny

Witam 

Chciałbym przenieść moją bibliotekę materiałów solidworks do solid edge, ale typ pliku jest inny, próbowałem skopiować wklej, ale solid edge odmawia, nie wiem jak to zrobić, dzięki tobie 

Pozdrowienia 

Witam

Byłbym bardzo zaskoczony, gdyby było to możliwe po prostu. Ponieważ interfejsy między oprogramowaniem CAD są bardzo proste, żeby nie powiedzieć rustykalne.

NAJLEPSZE, co możesz przetransponować części i zespoły. Jednak wszystkie wewnętrzne udogodnienia każdego oprogramowania nie są przesyłane jako osobny plik.

Ile konkretnych materiałów musisz przerobić? Oto jest pytanie ;-)

Pozdrowienia

1 polubienie

Dużym problemem, który mi przeszkadza, jest to, że przyjechałem raz!, ale próbowałem tak bardzo w taki sposób, że nie wiem, jak to zrobiłem, jestem ya bout lolpffflol pfff

Pozdrowienia

Albo jak mogę przekonwertować plik sldlfp na sldprt to zajmuje, zauważyłem, mam jeden i nie wiem jak:p

Pozdrowienia 

Dużym problemem, który mi przeszkadza, jest to, że przyjechałem raz!, ale próbowałem tak bardzo w taki sposób, że nie wiem, jak to zrobiłem, jestem ya bout lolpffflol pfff

Pozdrowienia

Witam

Czy mógłbyś wyjaśnić, w jaki sposób rozwiązałeś ten problem? W ten sposób, jeśli ktoś kiedykolwiek napotka ten sam problem, szybko znajdzie rozwiązanie.

Ponieważ celem lynkoa jest pomoc użytkownikom.

3 polubienia

Dobry wieczór @ac kobrze

Na pewno zauważyłeś, że zdecydowanie nie rozumiem nic do SW, że @rougefeu2 napisać to "przenieś moją bibliotekę materiałów solidworks""

Więc głupio myślałem o materiale części , materiałach takich jak stal 1.01114 (S235J0), ale w @rougefeu2 odpowiedzi  własnej w końcu odnosi się do plików Lib Feat Part (*.sldlfp) w prostym języku angielskim, jest to tworzenie spawanych profili konstrukcyjnych do wykorzystania przy tworzeniu elementów spawanych mechanicznie.  Jak wiesz.

Odpowiadając na twoje pytanie, droga kobra Ac , gdybym miał rozwiązać ten problem, po prostu przeprowadziłbym automatyczną sekcję plików za pomocą funkcji "clipart" solidworks, a następnie wyeksportowałbym je w formacie DWG/DXF, który zostanie odczytany bez problemu przez SolidEdge.

Wydaje się więc, że problem w końcu jest bardzo daleki od pojęć "biblioteka materiałów", które w SW mają zupełnie inne znaczenie.

Jak mówi tytuł obrazu mistrza surrealizmu René Magritte'a "to nie jest fajka", tak jak moja wiadomość, która nie jest wiadomością ;-)

Pozdrowienia

PS: docenisz wybór najlepszej odpowiedzi, którą niespodziewanie  jest "uis ya bout lolpffflol pfff"", której nie znalazłem w pomocy online SW.

6 polubień