Cze wszystkim
Szukam biblioteki do zintegrowania z Solidworks, w której byłyby koła zębate.
Dziękuję
Cze wszystkim
Szukam biblioteki do zintegrowania z Solidworks, w której byłyby koła zębate.
Dziękuję
Witam
O ile mi wiadomo, to nie istnieje.
Najlepszą rzeczą do zrobienia jest tworzenie własnych szablonów.
Bo do każdego z nich te specyfiki.
Jerome
Może w Toolboxie, ale mam tylko standardową licencję Solidworks.
Znalazłem modele do pobrania, ale nie w formacie Solidworks, więc nie można było ich zmodyfikować.
Witam
Jeśli musisz z nich często korzystać , wykonanie ich samodzielnie jest lepsze w tym sensie, że możesz utworzyć rodzinę części z jednego pliku. Pozwala to na zmianę średnic bez konieczności ponownego wiązania wszystkiego.
Biorę za przykład firmę, gdzie pobraliśmy BTR i na każdy wymiar każdej średnicy mieliśmy plik, brak poszycia, gdy trzeba wymienić (zwykle paczkę^^) trzeba wszystko skasować i wymienić na nowe. (Wiem, że istnieje funkcja wymiany części, ale nigdy nie byłem przekonany)
Tak, widziałem to, robiąc badania "ac cobra 427" przed zadaniem pytania, ale koła zębate nie są moją dziedziną działalności, chciałem coś zrobić szybko, po prostu zmieniając kilka wartości.
Ok, widziałeś to już wcześniej! Z drugiej strony, jeśli znalazłeś modele w sieci w STEP lub innym, możesz je modyfikować za pomocą FeatureWorks! A stamtąd przerób części i dokonaj konfiguracji.
Witam, mam to w magazynie, jeśli może ci pomóc.
Można go ustawić za pomocą przycisku
Witam
Twoja firma wykupiła subskrypcję myCADservices Premium i dzięki temu masz dostęp do utworzonych przez nas bibliotek (, podkładki, nakrętki, niektóre łożyska itp.). Znajdziesz je do pobrania w sekcji "Moje usługi", następnie "Biblioteki", a następnie kliknij "Visiativ".
Wszystkie pliki są w formacie SW2010 i sterowane konfiguracjami, utworzono również właściwości dla BOM-ów.
Poprawne użycie
Pozdrowienia
Dziękuję oroux1, to już rozwiązuje część mojego problemu.
Pracuję również na kołach zębatych z zębami śrubowymi.
Rzeczywiście , jmsavoyat poszedłem tam też zajrzeć, może nie wystarczająco, ale nic nie znalazłem w pliku SW nawet w bibliotece Visitiv.
Ponownie
Z drugiej strony mówisz o SOLIDWATCH, czy to na pewno ten sektor działalności? Ponieważ elementy i innych komponentów zorientowanych na zegarmistrzostwo są bardzo specyficzne i istnieje standard NIHS, z którego korzystają wszyscy zegarmistrzowie.
Pozdrowienia
Ponownie
Uh, dziwię się, że nie możesz znaleźć produktu! Oczywiście nie ma wszystkich biegów, ale może to być podstawa do pracy.
Pozdrowienia
jmsavoyat, Dlaczego mówisz mi o Solidwatch.
W porządku, właśnie to znalazłem, tęskniłem za tym.
W bibliotece w Wisiatowie.
Dziękujemy i przepraszamy za niedogodności.
Witam
Mówiłem Ci o SOLIDWATCH, ponieważ jest to produkt, który wybrałeś, publikując swoje pytanie. :-)
Powodzenia
Ach, przepraszam, nie widziałem tego, błąd przy odhaczeniu.
Udało mi się zrobić to, co chciałem, z prostymi kołami zębatymi biblioteki Visiativ.
Z drugiej strony mam pewną trudność ze zmianą kąta zębów na kołach zębatych z kołami zębatymi śrubowymi.
W utworzonym pliku nie ma nic, co mogłoby zmienić to ustawienie.