Biblioteki do użycia w bryłach

Właśnie pobrałem kilka narzędzi Axemble (biblioteka elementów 3D spawanych mechanicznie oraz biblioteka elementów mocujących) 

Nie da się go użyć na SD, jest wyświetlany w bibliotece projektów, ale elementy spawane mechanicznie nie są dostępne po zastosowaniu funkcji elementów spawanych mechanicznie? czy możesz mi pomóc i wyjaśnić, dlaczego nie mogę z niego korzystać (ścieżki dostępu są wypełnione w narzędziu...

Witam

Umieść je w folderze (współdzielonym, jeśli jesteś kilkoma użytkownikami oprogramowania). A następnie przejdź do "Opcje", a w "Lokalizacjach plików" dodaj folder tworzenia w "Spawane profile konstrukcyjne".

Do zobaczenia.

2 polubienia

Witam, jeśli są to profile spawane mechanicznie, należy wypełnić ścieżkę "Profile spawane mechanicznie" w Narzędziach. Bądź ostrożny, musisz wypełnić plik główny, a nie podfoldery.

Jeśli są to elementy 3D, ścieżka musi być wskazana nie dla profili spawanych mechanicznie, ale dla biblioteki projektów. A swoje pozycje znajdziesz w bibliotece po prawej stronie ekranu!

EDIT: dokładna ścieżka to "Profile konstrukcyjne spawane", a nie "Profile spawane mechanicznie"

1 polubienie

Ale gdzie muszę zarejestrować elementy spawane mechanicznie, aby móc z nich korzystać pod sd? 

bo na razie nie mogę ich używać, nawet jeśli umieszczę ścieżkę w souitls pod sd

Nie ma znaczenia, gdzie je zapiszesz, o ile wskażesz właściwą drogę.

Nie mam typu ani rozmiaru

probleme.png

Witam

Czy nie byłby to  skompresowany plik bez rozszerzenia?

W takim przypadku po prostu dodaj rozszerzenie .zip i rozpakuj je w żądane miejsce.

Utwórz katalog "spawane profile konstrukcyjne" (zauważ, że używam tej samej nazwy, o którą prosi SolidWorks w lokalizacjach narzędzi/opcji/plików)

Podkatalogi (przykład: RURY, PROFIL ZIMNY,......)

Podkatalogi (np. CORNIERE, UPAF,......)

i na koniec umieść "*. SLDLFP"

Z Solidworks, w Narzędzia , następnie Opcje , a następnie lokalizacja pliku

Ustaw wypełnienie katalogu na utworzenie.

3 polubienia

Aby uzupełnić odpowiedź flegendre'a:

- Podkatalogi (przykład: TUBES, COLD PROFILE,......) To będą wasze "Standardy"

- Podkatalog (np. CORNIERE, UPAF,......) To będą twoje typy

-i na koniec umieść pliki "*". SLDLFP" To będą twoje rozmiary

1 polubienie

Postępuj zgodnie z tym, co mówi Flegendre, czy to jest dokładnie to, czego szukasz ;)

1 polubienie

Dla pełności wywodu, dyskusja została już omówiona tutaj:

http://www.lynkoa.com/forum/3d/elements-mecano-soudes-sur-une-esquisse-d?pa

2 polubienia

Podobny temat pojawił się wczoraj

tu

Załączam bazy profili

1 polubienie

Witam

Przejdź do mojej witryny:

http://tutoriel.solidworks.free.fr/crbst_119.html

@kevin

Bądź ostrożny, jeśli nie przestrzegasz kolejności i liczby folderów lub podfolderów, biblioteka staje się niewidoczna.

hurt:

C:\Program Files\SolidWorks Corp\SolidWorks\lang\English\profile konstrukcji spawanej

*SolidWorks: ta nazwa zależy od wersji, jeśli zainstalowano więcej niż jedną

Profile spawane\ISO\Kątownik Na przykład tutaj przyklejamy plik . SDLFP (Protokół SDLFP)

1 polubienie