Osobliwość z cytatem

Cześć wszystkim.

Proszę o pomoc, ponieważ podczas mojej aukcji dzieje się dziwactwo.
Zwykle, gdy chcę zrobić wycenę, dzieje się to za pomocą 2 kliknięć, ale tutaj jestem zmuszony zrobić to za pomocą 3 kliknięć, a w dodatku wymiar jest oddalony od arkusza o lata świetlne.

Czy wiesz, skąd się to bierze?

Z góry dziękuję.

Zrzut ekranu, film lub przynajmniej obraz byłby bardzo przydatny, aby zrozumieć problem.

1 polubienie

Tak, właśnie zmodyfikowałem :wink:
Dziękuję

Przede wszystkim zacznij od wyłączenia maszyny.
Wtedy

• która wersja oprogramowania?
  • Czy dzieje się to tylko na tym poziomie, czy na wszystkich poziomach?
  • Istniejące plany czy dopiero utworzone?
3 polubienia

Witam

Sprawdź, czy to pole jest dobrze zaznaczone
image

3 polubienia

A ten
image

2 polubienia

To nie o to chodzi. Pozwólcie, że szybko wyjaśnię, wcześniej, aby wziąć wymiar, kliknąłem na krawędź, a następnie na 2-gi i dał mi to wymiar w rozszerzeniu. Ale teraz muszę kliknąć na krawędzie, a następnie kliknąć ponownie po raz 3 (jakbym musiał zatwierdzić), aby uzyskać ocenę i jak widać można ją umieścić w dowolnym miejscu...

Jestem na SW 2020, komputer został ponownie uruchomiony i robi to ze mną na wszystkich planach, a nawet starych planach.

Czy nie aktywowałbyś Instant 2d przez przypadek?
https://help.solidworks.com/2021/french/solidworks/sldworks/t_Modifying_2D_Sketch_Dimension_Instant2D.htm

1 polubienie

żaden :pensive:

Głupie pytanie; Czy wykonałeś czystą kopię zapasową swoich ustawień? Jeśli tak, czy próbowałeś renowacji?
image

1 polubienie

nie, to prawda, że o tym nie myślę... Nie zapisałem. Będę jeszcze próbował przywrócić

EDIT: Cóż, jest martwy, nie mam zapisanego pliku... luźny !!

Witam

Ten sam rodzaj błędu mamy w 2020 SP3.0.
Co to jest dodatek Service Pack? Oprogramowanie Sp5.0?

To jest SP3.0

No cóż, nie potrafię tego wytłumaczyć, ale dziś wszystko działa "normalnie".

Od wczoraj niczego nie dotykałem.
W każdym razie dziękuję za wszystkie sugestie i pomoc.

Ach, te radości i meandry informatyki :slightly_smiling_face: :upside_down_face: :slightly_smiling_face: :upside_down_face:
image

1 polubienie

Witam

Więc moja rada to przejście na Sp5.0.
Nigdy nie pracuj z niczym innym niż najnowszy dodatek Service Pack. W poprzednich wersjach jest naprawdę zbyt wiele błędów...

4 polubienia