Konfigurowalny blok tekstowy

Witam

Aby zrobić diagram na rysunku, utworzyłem blok  : pudełko z tekstem w środku, strzałką w środku i dwiema strzałkami wyjścia .

Chciałbym wykorzystać ten blok wiele razy w moim schemacie, z tekstem do ręcznej modyfikacji, za każdym razem innym. W tej chwili, jeśli modyfikuję jeden blok, wszystkie zmieniają się :(

Kolejna kwestia, w której możesz mi pomóc: jak wstawić wiele punktów przyciągania (po jednym na każdej strzałce)? Na razie udało mi się to zrobić poprzez włożenie klocka do bloku, ale może jest prostszy sposób...

Witam

Powinieneś używać atrybutów w swoim bloku. Aby to zrobić, musisz edytować blok, zaznaczyć pole tekstowe, które chcesz mieć możliwość ręcznej modyfikacji, a następnie zdefiniować nazwę atrybutu (propetymanager).

Po wprowadzeniu nazwy atrybutu, w menedżerze właściwości bloku będzie można ustawić wartość atrybutu niezależnie od innych bloków! Identyczne bloki z różnymi wartościami atrybutów!

4 polubienia

Dziękuję bardzo ;)

W przypadku punktów namagnesowania, jeśli podejdziesz wystarczająco blisko, działają charakterystyczne punkty szkicu.