Witam
Nie mogę dokładnie powiedzieć, dlaczego się zacina, ale zdarza mi się to stosunkowo często.
Nie musisz robić "ctrl alt sup ", wystarczy wykonać jakąś czynność, a następnie sugeruje kontynuowanie lub zatrzymanie się.
Pytanie brzmi, jak zmniejszyć częstotliwość tego typu awarii.
Zaobserwowałem to empirycznie. Awaria jest zawsze spowodowana częścią, ale prawie zawsze ASM zawartą w większej. Bardzo często w sub-ASM istnieje jedno lub więcej ograniczeń, które wprowadzają suk.
1°) zamknij duży ASM , a także wszystkie otwarte pliki części. Oprogramowanie restartu
2°) Odizoluj sub ASM, który umieszcza suk, umieszczając go w innym katalogu i zmieniając nazwy wszystkich plików za pomocą funkcji "spakuj i idź". (Uwaga: moi mali znajomi na forum powiedzą Ci, jak wycinać linki).
3°) W celu poprawy konieczne jest usunięcie wszystkich ograniczeń we wszystkich pod-ASM, które są bezużyteczne (nie po to, aby usunąć, ale aby usunąć na stałe).
4°) Usuń sub ASM, który umieszcza suk w twoim dużym ASM, zrestartuj duży ASM, a następnie ponownie zintegruj subASM umieszczony w szafie za pomocą pack and Go.
To tyle, nie jest to zbyt naukowe, ale działa przynajmniej dla mnie ;-). To historia uszkodzonych linków lub funkcji w uszkodzonym pokoju lub sub-ASM.
W najbardziej ekstremalnym przypadku całkowicie przerobiłem sub-ASM lub zmodyfikowałem część, aby pozbyć się żużla, który ją zacina.
Pozdrowienia