Witam wszystkich, utknąłem na funkcji, którą należy wykonać na korbowodze do pracy, właśnie wracam na właściwe tory z oprogramowaniem solidworks (widzianym w szkole ^^), jeśli ktoś może mi pomóc z góry dziękuję

15873022037897016548298907818748.jpg

Witam 

w przypadku widoczności w Bonn zaleca się umieszczenie tytułu i pytań w miejscu przewidzianym do tego celu

do wykonania zakreślonej części pomieszczenia

Wszystko, co musisz zrobić, to zrobić rewolucję 

a następnie usunięcie materiału na przekrój prostokątny 

@+

4 polubienia

Dziękuję, następnym razem będę ostrożny, wysłałem dokument jako załącznik, nadal muszę zrobić to, co powiedziałeś z dokumentem, który obecnie posiadam? Z góry dziękuję

image.jpg
1 polubienie

Za pomocą załącznika

Musisz dokonać rewolucji, usuwając materię

Tworzenie osi obrysu

Utwórz odpowiedni promień przy odpowiedniej wartości znamionowej 

Po 2 poziomych prostych i 1 pionowych prostych

, który pokrywa się z twoim promieniem

Usuwanie obracającego się materiału

@+

Wydaje mi się, że jest to obrót kulowy, ponieważ wydaje mi się, że faza lub promień nie wystarczyłyby

1 polubienie

Witam

Brakuje nam informacji na temat Twojego planu, aby wykonać odpowiednie wymiary, ale oto jak to może wyglądać:

Nie należy zaczynać od osi z kwadratowym końcem, ale od osi barkowej z fazą, a następnie od obróbki blach, dla przykładu umieściłem część w wersji SW2019.

Pozdrowienia

Część 1.SLDPRT
2 polubienia

Witam

Z funkcją wygładzania  profilu okrągłego do profilu prostokątnego. Krzywa prowadząca 45°.

Pozdrowienia 

Odp: Jestem na nim od niedawna, ale nie ma sposobu, aby uzyskać render jak na planie

Nie widziałem innych wiadomości przepraszam, widziałem tylko wiadomości z gt22, więc patrzę na inne rozwiązania i wracam do Ciebie, dziękuję za odpowiedzi

1 polubienie

Ponownie: 

Wracam do Was, aby pokazać Wam ten kawałek, więc przerobiłem go od podstaw zainspirowany d.rogerem i jego modelem. Kiedy praca była już skończona, zastanawiałem się, jak mogłem się na to natknąć, ponieważ ten sposób też jest logiczny i łatwy. Chciałem zrobić bardziej złożoną metodą na nic, na pewno musi być metoda, ale przynajmniej jest zrobiona. 

Dziękuję wszystkim za pomoc i poświęcony czas ;)

image_de_la_bielle.png
1 polubienie