Witam, Jak zrobić tę część z blachy? Muszę to wyciąć laserowo. Z góry dziękuję

Muszę wykonać tę część z dwóch prostych arkuszy i dwóch giętych arkuszy do blachy giętej?  

0001.sldprt

Dobry wieczór

Dla mnie zbyt niedawno. Nie jestem w tym odosobniony. Czy możesz zrobić z tego krok?

1 polubienie

Tak, mogę zrobić krok 

1 polubienie

Witaj @Pascal.bospac,

Jeśli poprawnie zinterpretowałem Twoje pytanie i Twój szkic kaptura (?), w załączeniu moja propozycja w 4 arkuszach (SW2021).
Na podstawie pojedynczej wygładzonej powierzchni i 4 funkcji Convert-Volume (faktycznie konwertuj powierzchnię...).

A dlaczego nie zrobić tego w zaledwie 2 arkuszach?
Pozdrowienia.

1004.sldprt
1002.sldprt
1 polubienie

Dzięki za info.
Jak upewnić się, że element nie zostanie skręcony? Nie mogę wymyślić, jak zrobić powierzchnię, po prostu czytam.  

20220817_213301.mp4

Dobry wieczór

Po wyznaczeniu szkicu1 i szkicu2 jako profili wygładzających, należy wybrać segmenty szkicu 3D2 jako krzywe prowadzące jeden po drugim, aby wymusić definicję płaszczyzny ścian.
Każda krawędź jest krzywą prowadzącą, sprawdzaną przy użyciu Menedżera wyboru SolidWorks (patrz opis tutaj).

1004.mp4

Witam i życzę miłego dnia cm
Wielkie dzięki za odpowiedzi, było to dla mnie bardzo przydatne 

Witam
Wielkie dzięki za odpowiedź, udało mi się wykonać swoją część, usunąć funkcje w twoim wale i odnowić wał, wykonuję część pomyślnie. Kiedy robię nową część, robię powierzchnie lub które, ale to tyle, jeśli chodzi o funkcję blachy, mam dobre powtarzanie  funkcji , którą soludwoks każe mi wybrać płaską ścianę .  Niby dlaczego?

Witam

Jeśli zastanawiasz się nad funkcją Konwertuj na arkusz blachy , powinieneś wiedzieć, że wymaga ona wyznaczenia płaskiej powierzchni, która będzie stałą powierzchnią podczas rozwijania części.
To również z tej twarzy wybierane są fałdy sąsiednich twarzy.

Witaj cm.

Mój problem z  rozmową  o blasze , kwadrat 755/745 Zrobiłem urlop , a następnie wymazałem  liścia , aby zrobić szczelinę  . Wielkie dzięki