tutaj utknąłem na długi czas, nie mogę dokończyć mojego projektu, dziękuję
http://knowledge.autodesk.com/support/inventor-products/learn-explore/caas/CloudHelp/cloudhelp/2014/ENU/Inventor/files/GUID-6A0C52F4-D4C1-48FC-BFB8-7F7056D2AAE9-htm.html
Próbowałem bez powodzenia
Dobrze będzie wiedzieć
to jeszcze nie ta PL,
Wydaje mi się, że jest to tworzenie płaszczyzny w punkcie kuli. Nie?
dziękuję za odpowiedź PL ale poszedłem zobaczyć wskazówki na stronie wynalazcy ale to nie jest to, co mnie interesuje.
To PB, aby móc zrobić samolot na niepłaskiej powierzchni, próbowałem wszystkiego i naprawdę utknąłem na tym (będąc stażystą, nie mogę odbyć szkolenia
Może jestem trochę wybredny, ale .... Z definicji plan jest planem. Nie może znajdować się na zakrzywionej powierzchni.
Chyba, że chcesz to zrobić stycznie do tej zakrzywionej twarzy? W takim przypadku rozwiązanie .PL wydaje mi się właściwe.
Może powinieneś zrobić zrzut ekranu, aby być trochę bardziej wyraźnym?
Witam
Czy mógłbyś zamieścić zrzut ekranu tej zakrzywionej powierzchni?
Jaki format jest potrzebny do wysłania załącznika (jpeg, prawda?), Nie mogę go znaleźć, gdy przechodzę do przeglądania
chodzi o to, że nie mogę go stworzyć na powierzchni, kiedy chcę go położyć, nie zabiera tego, nic się nie dzieje
Możesz go dołączyć tuż pod ramką, w której wpisujesz tekst odpowiedzi, znajduje się tam przycisk "wybierz plik"
Żałuję Solid Works, który jest dziesięć razy lepszy niż Inventor
tak, ale nie mogę znaleźć pliku jpeg po kliknięciu, kliknięcie przenosi mnie do mojego folderu, w którym plik jest normalnie przechowywany, ale nie wyświetla się... To naprawdę nie jest mój szczęśliwy dzień
A z ikoną?
to nie działa, szkoda, dziękuję za pomoc i czas, który mi poświęciłeś
Plan jest definiowany na różne sposoby, ale co najmniej za pomocą 3 punktów.
Pytanie: Jak wygląda Twoja powierzchnia? Na wzburzone morze?
W takim przypadku będziesz musiał zdefiniować 3 punkty na powierzchni, najwyższe punkty (wyobraź sobie płytę spoczywającą na powierzchni). Czy jest to możliwe?
Jesteś po prostu przyzwyczajony do Solidworks. Ale wynalazca ma swoje zalety, które szybko odkryjesz ;)
Aby wyświetlić obraz, wybierz odpowiedni folder i wyświetl wszystkie typy plików. Powinieneś go łatwo znaleźć
Tutaj zgadłem arkusz A4 z falami, no cóż, chciałbym móc pracować na tej powierzchni i widząc, że potrzebujesz planu do pracy na powierzchni, cóż, nie mogę, wczoraj cały dzień patrzyłem
W końcu udało mi się oddać strzał na sarface, ale nie mogę wydobyć swojego kształtu inaczej niż prostopadle do płaszczyzny
Na razie to normalne. Wyciągnięcie jest zawsze prostopadłe do płaszczyzny.
Po utworzeniu planu A (tego, który odpowiada Twojej powierzchni). Musisz utworzyć płaszczyznę B, która jest pod kątem do twojej płaszczyzny A.
A potem robisz swój szkic ze swojego planu B.