Pracuję nad projektem Skateparku, a na jedno stanowisko mam kładkę dla pieszych na słupie.
Narysowałem pojedynczy słup (kwadratową rurkę), który powtarzam. Jednak niektóre z tych słupków będą się łączyć z Quarter Pipe (kolejnym elementem skateparku z dużym łukiem), więc muszę wywiercić otwory, aby przykręcić.
Następnie mam słupki końcowe, pośrednie i środkowe.
Chciałbym, żeby po rozłożeniu go na czynniki pierwsze można było zapisać jako Biegun1, Słup2, Biegun3 itd.
Niezależnie od tego, czy jestem w zespole, czy w podzespole, jest ten sam problem.
w przeciwnym razie utwórz konfiguracje Biegun1, Biegun2, Biegun3 itd. W ten sposób będziesz mieć 1 słupek z różnymi konfiguracjami otworów do przykręcenia...
Niezły projekt. Można użyć metody Zapisz obiekty. Kliknij prawym przyciskiem myszy w widoku drzewa - pokaż ciała - kliknij prawym przyciskiem myszy na swoją część w drzewie i zapisz ciała. W przypadku części wieloobiektowej metoda ta spowoduje utworzenie części i złożenia skojarzonych z oryginalną częścią.
W rzeczywistości, ponieważ jest to montaż, metoda ac.cobra wydaje mi się najbardziej odpowiednia, będziesz musiał po prostu wybrać odpowiednie konfiguracje w różnych lokalizacjach otworów zgodnie z układem twoich szyn. I będziesz mieć tylko jeden pokój z wieloma konfiguracjami, które możesz ponownie wykorzystać w innym miejscu.
Ok, aby przenieść (następny projekt) WSZYSTKO do Spawanie mechaniczne.
Szkoda jednak powtórki.
Więc myślę, że rzeczywiście pomiń konfiguracje. Wydłuży to jednak moją pracę, ponieważ dla rysunku stworzę również stany wyświetlania, aby pokazać rozważane części. Zobacz, jak prezentuję swój plik: zobacz plik planu w PDF.
Nawet jeśli moje plany są związane z SW2012, próbowałem też z wersją 2016...
Uwagi : W przypadku automatycznych zestawień materiałów nie podoba mi się zapowiadane natężenie przepływu w stosunku do kątów i rzeczywiście, gdy cięcia są nieco skomplikowane, znalazłem sztuczkę: tworzę przycięcie na zasadzie obróbki blach i wyświetlam rozwinięte. W rozmowach z kolegami z warsztatów można stwierdzić, że jest to powszechna praktyka (zwłaszcza, że upraszcza to wymiarowanie). Poprosiłem moich uczniów o wykonanie modeli papierowych, a wyniki są bardzo jednoznaczne.
GT22 => Wzmocniłem (nie chusty, ale tylko dwoma dodatkowymi prętami) obszar, który mi określiłeś. Ten projekt edukacyjny został oparty na istniejącej stronie, którą (prawie) po prostu musimy skopiować. Załączam zdjęcia (w innej odpowiedzi, aby dołączyć moje części)