Witam, jak zindywidualizować (na przykład) przebój podczas próby? Próbowałem (prawy przycisk myszy) wybrać "Break down repeat", teraz chcę nagrywać inaczej (patrz poniżej)

Pracuję nad projektem Skateparku, a na jedno stanowisko mam kładkę dla pieszych na słupie.

Narysowałem pojedynczy słup (kwadratową rurkę), który powtarzam. Jednak niektóre z tych słupków będą się łączyć z Quarter Pipe (kolejnym elementem skateparku z dużym łukiem), więc muszę wywiercić otwory, aby przykręcić.

Następnie mam słupki końcowe, pośrednie i środkowe.

Chciałbym, żeby po rozłożeniu go na czynniki pierwsze można było zapisać jako Biegun1, Słup2, Biegun3 itd.

Niezależnie od tego, czy jestem w zespole, czy w podzespole, jest ten sam problem.

"To rodzaj »Frakcji«...

Dziękuję

quarter_pipe.jpg
1 polubienie

Zrób to w mechanice spawanej

i nic nie stoi na przeszkodzie, aby w niektórych miejscach przykręcić i dołożyć płyty

i będziesz miał wszystkie swoje referencje 

a każdy oddzielny element będzie miał swój własny ref w nomenklaturze

Zobacz między innymi ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/solidworks-la-mecano-soudure

@+ ;-)

PS:

Na twoje miejsce założę chusty krzyżowe na twoje zielone kawałki, które utrzymują część zakrzywioną dla lepszej sztywności ;-)

2 polubienia

Witam

w przeciwnym razie utwórz konfiguracje Biegun1, Biegun2, Biegun3 itd.   W ten sposób będziesz mieć 1 słupek z różnymi konfiguracjami otworów do przykręcenia...  

Zobacz załącznik

configurations.png
3 polubienia

O ile mi wiadomo, jeśli otwory są różne na tych samych typach części

Jest on traktowany przez dziennik jako inny pokój

A więc kolejna linijka w nomenklaturze

Czasami jest to nawet trochę

ponieważ fizycznie przy cięciu jest tak samo

Tak samo jak dla przepływu bez wiercenia 

i dla fabryki z wierceniem

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Niezły projekt. Można użyć metody Zapisz obiekty. Kliknij prawym przyciskiem myszy w widoku drzewa - pokaż ciała - kliknij prawym przyciskiem myszy na swoją część w drzewie i zapisz ciała. W przypadku części wieloobiektowej metoda ta spowoduje utworzenie części i złożenia skojarzonych z oryginalną częścią.

W rzeczywistości, ponieważ jest to montaż, metoda ac.cobra wydaje mi się najbardziej odpowiednia, będziesz musiał po prostu wybrać odpowiednie konfiguracje w różnych lokalizacjach otworów zgodnie z układem twoich szyn. I będziesz mieć tylko jeden pokój z wieloma konfiguracjami, które możesz ponownie wykorzystać w innym miejscu.

1 polubienie

Dziękuję GT22 i AC COBRA 427,

Ok, aby przenieść (następny projekt) WSZYSTKO do Spawanie mechaniczne.

Szkoda jednak powtórki.

Więc myślę, że rzeczywiście pomiń konfiguracje. Wydłuży to jednak moją pracę, ponieważ dla rysunku stworzę również stany wyświetlania, aby pokazać rozważane części. Zobacz, jak prezentuję swój plik: zobacz plik planu w PDF.

Nawet jeśli moje plany są związane z SW2012, próbowałem też z wersją 2016...

Uwagi : W przypadku automatycznych zestawień materiałów nie podoba mi się zapowiadane natężenie przepływu w stosunku do kątów i rzeczywiście, gdy cięcia są nieco skomplikowane, znalazłem sztuczkę: tworzę przycięcie na zasadzie obróbki blach i wyświetlam rozwinięte. W rozmowach z kolegami z warsztatów można stwierdzić, że jest to powszechna praktyka (zwłaszcza, że upraszcza to wymiarowanie). Poprosiłem moich uczniów o wykonanie modeli papierowych, a wyniki są bardzo jednoznaczne.

GT22 => Wzmocniłem (nie chusty, ale tylko dwoma dodatkowymi prętami) obszar, który mi określiłeś. Ten projekt edukacyjny został oparty na istniejącej stronie, którą (prawie) po prostu musimy skopiować. Załączam zdjęcia (w innej odpowiedzi, aby dołączyć moje części)

DZIĘKUJĘ za radę i życzę miłej niedzieli ;-)

Lou

tronc_de_pyramide_plans_1_a_9_du_19-02-17.pdf
1 polubienie

Moja modyfikacja

quarter_pipe_renforce.jpg
1 polubienie

Fotografia na miejscu

renfort.jpg
1 polubienie

Dziękuję AC LEBLANC,

Ok, to też przetestuję.

Życzę miłej niedzieli.