Halo, jak sprawić, by 2 pokoje były całkowicie darmowe?

Witam

W Solidworks utworzyłem 1 część, a następnie jej rysunek.

Następnie stworzyłem drugiutwór, biorąc pierwszy i nagrywając pod innym odniesieniem, a następnie stworzyłemdrugi rysunek.

Teraz zdaję sobie sprawę, że te 2 elementy i rysunek są ze sobą połączone.

Jak mogę zmienić jedno, a nie drugie. (pokój + rysunek). ?

Dziękuję.

Czy możesz dać nam obraz swojego problemu, aby Ci pomóc? Stp

W załączeniu znajdują się moje 2 sztuki, które mają tylko główkę, która różni się Ø.

2_pieces.docx

Witam

Wszystko, co musisz zrobić, to wyciąć i wkleić część i jej rysunek na biurku, a następnie zmienić ich nazwy, oczywiście za pomocą Solidworks. Zmieniając nazwę części, zobaczysz, z którym rysunkiem jest ona powiązana, a jeśli są oba, usuniesz niewłaściwy.

1 polubienie

Dlaczego nie dokonać konfiguracji pierwszego pomieszczenia???

2 polubienia

Witam

Zmodyfikuj odniesienie do drugiego ujęcia przed jego otwarciem, aby wskazywało na właściwą część

1 polubienie

Wszystko, co musisz zrobić, to stworzyć kompozycję na wynos, zaznaczając pole zawiera rysunki

aby zmienić nazwy elementów i to wszystko.

W przeciwnym razie, otwierając drugi pokój, gdy poprosisz o stworzenie rysunku, musisz odpowiedzieć "nie" na pytanie "Rysunek już istnieje bla bla bla.... "

6 polubień

Kolejny pomysł: na każdym rysunku utwórz plik/poszukaj referencji.
 Dzięki temu dowiesz się, które pliki są wywoływane.

Aby poprawić, rozwiązanie sylvain.carvalho wydaje mi się najprostsze (w tym przypadku...)

Ważna rzecz: oprogramowanie nie zarządza ścieżkami, więc jeśli twoje 2 części mają tę samą nazwę podczas ładowania drugiego rysunku, oprogramowanie użyje części, która jest już w pamięci.

1 polubienie

Witam

Uh, chłopaki, jest do tego stworzona funkcja, bezpośrednio na początku rysunku. W interfejsie otwierania pliku znajduje się przycisk "referencje", który pozwala zmienić przypisanie elementu do planu.

Musisz wybrać rysunek, a następnie kliknąć odniesienie i wskazać odpowiedni plik. 2s, aby złamać wszystko do manipulacji.

7 polubień

Ogromny, +1 Cyryl.f  = )