Witam, przy zmianie promieni gięcia części zawsze mam ten sam rozwój!

20180911104506509.pdf

Witam

Spójrz na to, nie masz promienia gięcia, który jest wymuszony w twoich fałdach lub w drugim blaszanym oparciu lub w miejscu, w którym wypełniasz współczynnik K lub składany stół.

1 polubienie

Witam

Nie wiem, jak jest narysowany twój pionek, ale różnica jest wyraźnie widoczna.

Prasa się nie zmienia, ale długość elementu jest różna. Zobacz w PJ.

20180911104506509.pdf
2 polubienia

Drugi kurs jest różny: 294.67 -> 276.29

3 polubienia

To normalne, że strony się zmieniają, ponieważ zmienia się promień... Prasa musi być wciśnięta w parametry gięcia !!

Jak usunąć prasę?

REMREM mówi, że to jest rysunek szkicu,  ja przesyłam Ci szkic jako załącznik

999_3724-3.sldprt

Zajrzyj do swojego drzewa kreacji, masz pliki z blachą i blachą 1 i tam muszą być parametry blachy lub wymuszona prasa...

No nie wiem gdzie,  robiłem zdjęcia...

rt.pdf

Dlaczego fałdy nie są wszystkie w tym samym kierunku 

Na szkicu znajduje się haczyk 

Nie na monecie?

Musiałbyś zjechać na bok przez skrzyżowania 

@+

Witam 

Myślę, że problem wynika z niestandardowej wartości straty w fold, którą umieszczasz dla każdej ze swoich lew. Tak więc, jeśli nie zmienisz tej wartości podczas zmiany promienia gięcia, długość "prasy gięcia " będzie taka sama. Ponieważ, gdy solidworks napotyka zdefiniowane zagięcie ze stratą gięcia, oblicza rozwiniętą przez dodanie tej wartości, bez wykonywania żadnych innych obliczeń.

Gauthik powiedział:

pertesauplilynkoa.png

Modyfikuję wartość ubytku na zgięciu zgodnie z promieniem gięcia, patrz PJ

Mam jeszcze 620.13 prasy,  podczas gdy muszę zobaczyć 604mm prasy (widoczne na folderze LVD)

rt2.pdf

Jak wspomniano wcześniej, tylko wartość w ubytku na zgięciu pozwala na modyfikację prasy. W przypadku zmiany promienia gięcia zgięcia należy zmienić wartość odpowiadającego mu tłumienia zagięcia. W Twoim przypadku, musisz umieścić straty w niestandardowym zagięciu każdego z Twoich foldów, aby mieć odpowiedni rozwój. Jeśli wartość końcowego prasy jest różna, oznacza to, że wartości strat przy gięciu dla określonego kąta gięcia i promienia nie są takie same, jak w Twojej giętarce. W dołączonym załączniku pokazuję, że prasa zależy od niestandardowej wartości tłumienia gięcia.

valpertepli.pdf
2 polubienia

Witam 

Oto twoja część, która umieściła moje parametry gięcia SVT nasze narzędzie, znajduję dev 602..

Pracujemy tylko ze współczynnikiem K, ponieważ jest mniejszy problem z wypełnieniem wartości, wypełniamy blachę i resztę jak widać...

999_3724-3_ac_cobra.sldprt
1 polubienie

Ponownie

to zagięcie pod kątem 45° powoduje bałagan,

jeśli trzymam się mojego wykresu składania LVD z zagięciem pod kątem 45°:

Promień wewnętrzny: 2.09

Strata po cenie: -2.80

a moja prasa ma 620,13 mm; On nie jest dobry.

ale wymuszanie straty na poziomie -18 !!   Jego chód 

Myślę, że w t są zamknięte fałdy, robię to z czynnikiem K,  jego praca też

Pytanie, czy mogę znaleźć współczynnik K na moim obrazie?

rt7.pdf

STÓŁ

f2.jpg
1 polubienie

Współczynnik  K obliczyliśmy, ręcznie obliczając panel części, zachowując promień gięcia 90 °, ponieważ zwykle nie zmienia się on w zależności od kąta. Szukaliśmy współczynnika k ręcznie, ponieważ jego obliczenie jest bardzo skomplikowane...

Witam, po telefonie do axemble, udzielił mi odpowiedzi, którą dzielę się z wami:

Gdy fałdy są mniejsze niż 90°:

obliczenie BA maszyny do falcowania nie jest takie samo jak obliczenie BA SW.

Patrz PJ,

Dziękuję za pomoc: ac cobra 427 i gauthick67

20180912101140046.pdf