Witam
Spójrz na to, nie masz promienia gięcia, który jest wymuszony w twoich fałdach lub w drugim blaszanym oparciu lub w miejscu, w którym wypełniasz współczynnik K lub składany stół.
Witam
Nie wiem, jak jest narysowany twój pionek, ale różnica jest wyraźnie widoczna.
Prasa się nie zmienia, ale długość elementu jest różna. Zobacz w PJ.
20180911104506509.pdf
Drugi kurs jest różny: 294.67 -> 276.29
To normalne, że strony się zmieniają, ponieważ zmienia się promień... Prasa musi być wciśnięta w parametry gięcia !!
Jak usunąć prasę?
REMREM mówi, że to jest rysunek szkicu, ja przesyłam Ci szkic jako załącznik
999_3724-3.sldprt
Zajrzyj do swojego drzewa kreacji, masz pliki z blachą i blachą 1 i tam muszą być parametry blachy lub wymuszona prasa...
Dlaczego fałdy nie są wszystkie w tym samym kierunku
Na szkicu znajduje się haczyk
Nie na monecie?
Musiałbyś zjechać na bok przez skrzyżowania
@+
Witam
Myślę, że problem wynika z niestandardowej wartości straty w fold, którą umieszczasz dla każdej ze swoich lew. Tak więc, jeśli nie zmienisz tej wartości podczas zmiany promienia gięcia, długość "prasy gięcia " będzie taka sama. Ponieważ, gdy solidworks napotyka zdefiniowane zagięcie ze stratą gięcia, oblicza rozwiniętą przez dodanie tej wartości, bez wykonywania żadnych innych obliczeń.
Gauthik powiedział:
pertesauplilynkoa.png
Modyfikuję wartość ubytku na zgięciu zgodnie z promieniem gięcia, patrz PJ
Mam jeszcze 620.13 prasy, podczas gdy muszę zobaczyć 604mm prasy (widoczne na folderze LVD)
rt2.pdf
Jak wspomniano wcześniej, tylko wartość w ubytku na zgięciu pozwala na modyfikację prasy. W przypadku zmiany promienia gięcia zgięcia należy zmienić wartość odpowiadającego mu tłumienia zagięcia. W Twoim przypadku, musisz umieścić straty w niestandardowym zagięciu każdego z Twoich foldów, aby mieć odpowiedni rozwój. Jeśli wartość końcowego prasy jest różna, oznacza to, że wartości strat przy gięciu dla określonego kąta gięcia i promienia nie są takie same, jak w Twojej giętarce. W dołączonym załączniku pokazuję, że prasa zależy od niestandardowej wartości tłumienia gięcia.
valpertepli.pdf
Witam
Oto twoja część, która umieściła moje parametry gięcia SVT nasze narzędzie, znajduję dev 602..
Pracujemy tylko ze współczynnikiem K, ponieważ jest mniejszy problem z wypełnieniem wartości, wypełniamy blachę i resztę jak widać...
999_3724-3_ac_cobra.sldprt
Ponownie
to zagięcie pod kątem 45° powoduje bałagan,
jeśli trzymam się mojego wykresu składania LVD z zagięciem pod kątem 45°:
Promień wewnętrzny: 2.09
Strata po cenie: -2.80
a moja prasa ma 620,13 mm; On nie jest dobry.
ale wymuszanie straty na poziomie -18 !! Jego chód
Myślę, że w t są zamknięte fałdy, robię to z czynnikiem K, jego praca też
Pytanie, czy mogę znaleźć współczynnik K na moim obrazie?
rt7.pdf
Współczynnik K obliczyliśmy, ręcznie obliczając panel części, zachowując promień gięcia 90 °, ponieważ zwykle nie zmienia się on w zależności od kąta. Szukaliśmy współczynnika k ręcznie, ponieważ jego obliczenie jest bardzo skomplikowane...
Witam, po telefonie do axemble, udzielił mi odpowiedzi, którą dzielę się z wami:
Gdy fałdy są mniejsze niż 90°:
obliczenie BA maszyny do falcowania nie jest takie samo jak obliczenie BA SW.
Patrz PJ,
Dziękuję za pomoc: ac cobra 427 i gauthick67
20180912101140046.pdf