Witam Wstawianie szkiców Autocad w SLDW

Cze wszystkim

Na potrzeby montażu w Solidworks wstawiam szkice profili stolarki aluminiowej w formacie dwg w celu ich wytłoczenia na SLDW

Nie bogaty niestety pracuję na wersji 11 SLDW, od jakiegoś czasu nie mogę kopiować i wklejać szkiców z autocada lub drafsight w SLDW

Prawdą jest, że wersje, z  którymi pracuję (drafsight lub Autocad LT)  są bardzo nowe, czy to to wyjaśnia??? A może Cię to zaskakuje i masz rozwiązanie?

Na przykład dołączam plik DWG, którego nie mogę skopiować do szkicu solidworks. Grrrrrr 

Pozdrowienia

Larghetto

sec-000035640_p1.dwg

Witam

upewnij się, że CTRL-C na profilu i CTRL-V  na szkicu??? Jeśli nie, możesz po prostu zrobić czysty DXF z pożądanym profilem, a następnie file==>otwórz i wybierasz swój DXF, następnie wybierasz MEP, a następnie Improter w nowym pomieszczeniu jako: Szkic 2D, a następnie klikasz dalej; Wybierz Milimetry w jednostkach i wybierz warstwy części, które Cię interesują, a następnie dalej i zakończ... W domu te 2 sposoby działają bardzo dobrze...

1 polubienie

Dlaczego nie przejść przez wstawienie obrazu, jeśli problem z DXF

@+

1 polubienie

z SW2012 próbowałem zrobić Insert/dxf-dwg, daje mi komunikat "nieprawidłowy lub niekompletny plik dxf/dwg". Jest prawdopodobne, że istnieje konflikt pokoleniowy

W Twoim przypadku:
- Wyczyszczę DWG, aby zachować tylko niezbędne rzeczy;
- Zazapiszę go w starej wersji DWG (wystarczy 2010 rok)

Przetestowałem to i działa

4 polubienia

to samo dla mnie @ stefbeno, kiedy wczoraj robiłem test

Dlatego zaleciłem przejście przez wstawienie obrazu

@+

Witam

Jeśli jest to problem z wersją, w programie Draftsight wystarczy zapisać plik dwg w formacie wcześniejszym niż 2009 lub 2010.

@+

Cze wszystkim

Wróć teraz do mojego komputera

Dziękuję za odpowiedzi, na razie nie jest to jeszcze rozwiązane, ale nie zrobiłem całej sprawy całkowicie

Będę Cię informować

Jeszcze raz dziękuję

Larghetto

1 polubienie

Problem rozwiązany, dziękuję wszystkim

Musisz nagrywać we wcześniejszej wersji

Jeszcze raz dziękuję

Larghetto

Więc będziesz musiał zatwierdzić stefbeno jako najlepszą odpowiedź, ponieważ to on ci ją zaproponował...

1 polubienie

Walidacja zakończona

Dziękuję

do+

Larghetto

3 polubienia