Witam
Za pomocą kroku możesz dodać tylko materiał, możesz usunąć tylko niektóre, jeśli masz wersję pro Solidworks.
Proszę bardzo,...@+ informuj mnie na bieżąco
Witam
Po zaimportowaniu części, jeśli została ona zaimportowana, można uruchomić rozpoznawanie funkcji (poprzez wstawianie, featurworks, rozpoznawanie funkcji). Nie jest idealny, ale daje więcej niż przyzwoitą bazę do przerobienia twojego kawałka.
Miłego dnia
Witam @Hervé
Chyba, że źle zrozumiałem, ale twój utwór nie jest KROKIEM, ale częścią w formacie "części".
Jeśli jest to wynik rozpoznania funkcji, to widzimy, że twój szkic nie jest związany z początkiem układu współrzędnych ani zorientowany w taki czy inny sposób, a przede wszystkim, że nie jest w żaden sposób zwymiarowany ani ograniczony. (Z wyjątkiem szkicu na płaszczyźnie czołowej)
Tak jak jest, możesz robić, co chcesz.
Czy możesz nam powiedzieć, co chcesz teraz zrobić?
Pozdrowienia
Witam
Jak wskazał Rpicard, funkcja featuresworks powinna odpowiedzieć na Twój problem.
W załączeniu znajduje się film szczegółowo opisujący, jak działa ta funkcja
https://youtu.be/tKSvJ3mPI94
Cdlt powiedział:
Dobry wieczór
Twoja rola jest w sldprt, możesz robić, co chcesz (usuwanie, wytłaczanie ...)
zobacz plik (usunąłem i dodałem ćwiek)
Cdt.
00864-pld_patte_bracket_bag_tray_pour_support_10mm_et_10_degres_.sldprt
Jeszcze raz dobry wieczór,
Jeśli chcesz wprowadzić szybkie zmiany w swojej części, możesz przejść do szkicu i umieścić wymiary na żądanych wymiarach.
Następnie możesz skonfigurować swoje wymiary i sporządzić listę części zgodnie z własnymi kryteriami. (lub konfiguracje funkcji)
Cdt.
00864-pld_patte_bracket_bag_tray_pour_support_10mm_et_10_degres__0.sldprt
Cze wszystkim
Dziękuję za cenne rady
Udało mi się zmodyfikować część
Zadbaj o siebie
Miłego dnia
Cze wszystkim
Interweniuję trochę późno, ale często ćwiczę bezpośrednią edycję, aby poprawić lub zmodyfikować zaimportowane części. Skoro więc nikt o tym nie wspomniał... Dla tych, którzy nie wiedzą, zapraszam do testu, może to rozwiązać wiele problemów.
Miłego dnia