Ujawniam swój problem: Wykonuję konstrukcję spawaną, wstawiam część blaszaną z kilkoma konfiguracjami (domyślnie, prawa i lewa) Uzupełniam oznaczenie przez konfigurację... Dopiero gdy edytuję listę spawanych części, 2 części są zgrupowane razem, 2 artykuły pod oznaczeniem tej samej konfiguracji (w tym przypadku po lewej) nie mogę wyszczególnić 1 lewej części/1 prawej części...
Aby to zrobić, po prostu zaznacz pole "Wyświetlaj osobno konfiguracje tej samej części" patrz załączony obrazek, a przede wszystkim wykonaj montaż swojej spawanej konstrukcji i części blaszanych.
Na razie nie jest absurdem wkładanie części blaszanej do części spawanej mechanicznie (jeśli część blaszana jest przyspawana na reszcie). Myślę, że musisz pobawić się właściwościami mechanicznie spawanych ciał, aby twoje 2 części można było rozróżnić w tabeli. Wada, jeśli wykonasz inną mechanicznie spawaną część i zaimportujesz części z blachy, będziesz musiał ponownie wykonać obsługę, ponieważ właściwości korpusów są lokalne dla części spawanej mechanicznie. Niestety nie znam innej metody...
jednak robię spawane mechanicznie a nie montaż... (blacha gięta spawana na profilach) To, czego nie rozumiem, to to, że w drzewie konfiguracje 2 części są szczegółowo opisane i nazwane przez odpowiednie konfiguracje... ale na liście umieszczonej na planie są one zgrupowane razem w jednym pomieszczeniu... (opcja "pokaż konfiguracje tej samej części osobno" nie istnieje na liście części spawanych lub nie mogę jej znaleźć...)