Witam, mam pokój z 6 otworami i muszę stworzyć zakres wierceń (plan) z 6 widokami. powinny pojawiać się kolejno na widokach. (Np.: VIEW 1 z otworem 1, VIEW 2 z otworem 1 i 2.....)

Witam

Musisz dokonać konfiguracji zgodnie z planami z wierceniem.

2 polubienia

Witam, czy możesz mi wyjaśnić więcej szczegółów? 

Szczegółowych reprezentacji należy poszukać: Pomoc programu Inventor

1 polubienie

Witam

Widziałem Twoją wiadomość, w którym punkcie (punktach) masz problemy z reprezentacjami? Zobacz również ten dokument: poziom détail.zip
Inna opcja: rodzina części inventor.pdf

1 polubienie

Przede wszystkim dziękuję za poświęcenie czasu na odpowiedź! Nie mogę sprawić, by moje kolczyki pojawiały się kolejno w moim samolocie. Próbowałem użyć Ilogic, udało mi się stworzyć linijkę, aby pojawiła się, a pozostałe ukryła, z wyjątkiem tego, że na moim planie znajduję tylko tę dziurę, którą zostawiłem widoczną na wszystkich moich widokach. Czy istnieje sposób, aby sprawdzić, które otwory pozostają widoczne na pierwszy rzut oka?

Nie używam iLogic, ale wydaje mi się, że jest to zbyt skomplikowane narzędzie do tego, co chcesz zrobić.

Czy spojrzałeś na linki, które Ci podałem?

Witam

musisz utworzyć kilka konfiguracji, 1. z 1 otworem, a następnie drugą z 2 otworami, a następnie tak dalej, a do rysunku będziesz musiał dodać każdy z nich zgodnie ze schematem produkcyjnym. 

https://www.youtube.com/watch?v=sfslOs0GFwc

1 polubienie

stefbeno tak tak patrzyłem na linki, ale to mi nie pomogło..

AC Cobra 427  Jak skojarzyć konfigurację lub regułę z pojedynczym widokiem? Mój problem pozostaje ten sam, zrobiłem konfiguracje, ale chodzi o to, aby skojarzyć je z konkretnym widokiem, a nie na wszystkich widokach, które blokuję.

Dziękuję.