Witam, szukam konwersji jednego lub więcej rysunków zestawu do formatu pdf i dodania do planów części zestawu nomenklatury w pdf w tym samym pliku (kombinacja), wszystko w trybie automatycznym

Myślałem, że mogę to zrobić z integracją, ale potykam się o logikę, którą  należy zastosować (jeśli taka istnieje...) . Dziękuję!

Witam

Istnieje BatchConverter, który bardzo dobrze radzi sobie z tym zadaniem: kompiluje wiele MEP w jednym pliku PDF.

Oczywiście, pańska nomenklatura musiałaby być obecna na jednym z posłów do Parlamentu Europejskiego.

Pozdrowienia.

2 polubienia

Witam

Czy chcesz tylko jeden plik?

Witam

Tak, w jednym pliku.

Rzeczywiście, konwerter wsadowy bardzo dobrze przekształcił mój folder w całą masę pojedynczych plików.

Chciałbym, aby od czasu do czasu robił fuzję do zespołów spawanych mechanicznie.

Zauważyłem również, że mogę znaleźć płaszczyzny, które są zależne od złożenia, i scalić je w jeden plik.
Zmusza mnie to do robienia researchu dla każdego montażu, ale w każdym razie w ten sposób jest już lepiej, bardzo dziękuję!

Witam

BatchConverter może również scalać pliki PDF w jeden plik:

opcja -> opcja eksportu\PDF -> zaznacz "scal wszystkie pliki PDF w jeden plik", jeśli to konieczne

W przeciwnym razie do manipulowania plikami PDF (wycinanie, składanie, reorganizacja stron...) używam PDFSam od lat w starej wersji, ale bardziej kompletnej niż najnowsza:

https://sourceforge.net/projects/pdfsam/files/pdfsam/2.2.4/

Pozdrowienia.

2022-03-29_11_01_11-batchconverter.png
2 polubienia

Potwierdzam , @a.eriaud  do scalania (i wszystkiego innego) pdf sam basic v4.1.1 też działa świetnie.

1 polubienie

Możliwe jest utworzenie makra w VB.net zautomatyzowanie tworzenia plików PDF na podstawie zależności zestawu i połączenie ich z PDFSharp.

1 polubienie

Witam

Na razie mogę to zrobić w półautomatyce, powiedzmy. 

W konwerterze wsadowym wybieram rysunki, które są zależne od podzbioru: pojawia się plan ogólny i załączone rysunki. Do konwersji proszę o scalenie i jest ok.

Z drugiej strony, gdy masz około 10 podzbiorów do potraktowania w ten sposób, musisz powtórzyć proces 10 razy

Makro mogłoby rozwiązać ten problem, musiałbym się w to zagłębić, ponieważ nie ćwiczyłem jeszcze tego rodzaju manipulacji.