Ma kształt trapezu z górną i dolną pionową równolegle, lewa strona pod kątem 110°, prawa 100°. Znajdzie się w nim również słupki do małych płytek.
Jak powinniśmy postępować.
jeśli to zadziała, planuję to wydrukować w 3D.
Dziękuję
Ma kształt trapezu z górną i dolną pionową równolegle, lewa strona pod kątem 110°, prawa 100°. Znajdzie się w nim również słupki do małych płytek.
Jak powinniśmy postępować.
jeśli to zadziała, planuję to wydrukować w 3D.
Dziękuję
Otwiera szkic boku
ciągnie 2 równoległe zdefiniowane na długości
i narysuj linię na jednym końcu pierwszej linii, przyklej do niej kąt
a punkt końcowy tej pochylonej linii musi znajdować się w naprężeniu koidencyjnym z punktem końcowym linii równoległej
Następnie bierzesz odpowiednie narzędzie do szkicowania linii i dołączasz
Pozostałe 2 kończą się
Gdy to zrobisz, przesuwasz się do wewnątrz o x mm, aby uzyskać profil swojej części
Wyciągasz ten szkic do żądanej wartości
a jeśli to konieczne, tworzysz szkic na tej powierzchni poprzez konwersję elementów
i wykonujesz elewację z materiału na przylgę montażu żaluzji i swojego szkła lub plastiku
Cóż, jest tysiąc innych sposobów, aby to zrobić
ale na razie oferuję Ci ten ;-)
Załączony obraz
patrz załączony plik SW 2012
@+ ;-)
Dziękuję za radę, spróbuję od razu.
Właśnie spróbowałem, że rama zadziałała, ale klinuję się na słupkach szelek.
W załączeniu znajduje się wersja robocza.
niemożliwe jest wykonanie wytłaczania słupków.
Jaka rada?
niemożliwe dla mnie, aby zobaczyć twój przyszły plik wersji
więc zrzut ekranu i wyjaśnij swój problem
Jeśli otworzysz moje załączniki, powinieneś znaleźć rozwiązanie swojego problemu
@+ ;-)
Punkt 1 Wykonaj szkic 2D, a nie 3D
2. punkt Naszkicowany profil musi być zamknięty, brakuje końców, patrz załącznikowanie z liniami szkicu w kolorze jasnoniebieskim
Witaj MAD
Właśnie przerobiłem szkic w 2D, ale efekt jest taki sam, nie mam ręki do szefa.
Muszę powiedzieć, że jestem początkujący w rysowaniu CAD, robię egzo, ale moja trapezowa obudowa jest nieco wyjątkowa.
Narysowałem okna 3D, ale prostokątne, zadziałało.
Co powinienem zrobić, a czego nie zrobiłem, aby przejść do następnego kroku.
Dziękuję
Witam
Użyj funkcji Dopasuj elementy, aby odciąć nadmiar pociągnięć (nożyczek) lub w funkcji wyciągnięcia użyj pola wyboru Wybierz kontur, aby wybrać wewnętrzne obszary szkiców.
@+
Witam
Oto mój artykuł z dostosowaną funkcją, edytując funkcję, od razu zrozumiesz, co zrobić z funkcją regulacji antyfikcji
A oto ten z wyborem konturu, podczas edycji funkcji zobaczysz, że zaznaczyłem wszystkie kontury szkicu.
Witam
dziękuję za radę Właśnie przerobiłem szkic i go wytłaczyłem, udało mi się osiągnąć to, czego chcę, muszę tylko narysować pozostałe 48 okien przed drukiem 3D.
Z drugiej strony, na prawym krzyżyku poziomym nie mogę ustawić wymiaru na .4 jak inne.
Pozdrowienia
Skoro już przy tym jestem, gdzie mogę znaleźć szczegóły odpowiadających sobie kolorów czarnych, ciemnoniebieskich, jasnoniebieskich i pomarańczowych linii?
Dziękuję
Witam
Czy zostałeś już przeszkolony?
Pierwszą rzeczą, którą należy znać, są kolory linii szkicu, całkowicie ograniczony (rozmiar i położenie), niebieski nadal wolny (rozmiar lub pozycja).
Jeśli więc nigdy nie byłeś szkolony, zacznij od pierwszych samouczków SOLIDWORKS, aby mieć odpowiednie podstawy, w przeciwnym razie ryzykujesz wiosłowanie, jeśli chcesz iść dalej z narzędziem.
@+