Witam, wykonuję pilny projekt i nie mogę znaleźć rozwiązania Solid edge St8

Witam, jestem na pilnym projekcie i nie mogę znaleźć rozwiązania, szukam samouczka, filmu do wykonania formy lub negatywu z tego pliku.
wykonać wsparcie w pozycjonowaniu druku 3D
Dziękuję

Solidna krawędź ST8

capture.jpg

Czy załączony obraz jest kawałkiem woluminu?

W takim przypadku 

Myślę, że szkic za pomocą prostopadłej płaszczyzny odsuniętej od twojego dzieła

powinny pozwolić na wykonanie wytłoczenia na powierzchnię 

2 polubienia

bardzo pilne 

Brak odpowiedzi w ciągu 6 godzin?

@+

3 polubienia

Hello@gt22

Otóż tak! ale to, co mu doradziłeś, działa poprawnie, więc PB jest dla niego rozwiązany. Wtedy nie jest to już pilne!

Oczywiście, chyba że mamy do czynienia z "malpolitusem", ale to byłoby zaskakujące!

Odwaga i poświęcenie oraz darmowy dar naszej wiedzy jest naszą prawdziwą i jedyną motywacją. Bezinteresowne dzielenie się staje się prawdziwą wartością, prawda, w dzisiejszych czasach.

Pozdrowienia

4 polubienia

Witam i bardzo przepraszam za odpowiedź trochę spóźnioną ... ale problem z komputerem nie ma już dostępu do mojej skrzynki pocztowej .... I oto jest, więc w każdym razie, aby odpowiedzieć GT 22 przepraszam nie, to nie jest część objętościowa, ale nie zrozumiałem faktu wykonania przesuniętej  płaszczyzny prostopadłej i tym samym posiadania formy lub negatywu mojej części?

Pozdrowienia

Witam

Już teraz dla "informacji" formuły typu pilne lub bardzo pilne są na ogół bezużyteczne na forach.  Ludzie są obecni regularnie i jeśli mają odpowiedź, udzielą jej Tobie i na ogół nie czekają kilka dni lub godzin na przyjemność, aby odpowiedzieć. I unika się tego, że jesteś ustawiony w ten sposób.

Po utracie skrzynki pocztowej jest to interesujące, ale w dzisiejszych czasach masz różne sposoby na nawiązanie kontaktu i jeśli projekt jest naprawdę "pilny", myślę, że możesz zrobić rozeznanie lub wrócić na różne fora, aby sprawdzić, czy ludzie odpowiedzieli, nawet poza godzinami pracy. To także kwestia szacunku dla swojego rozmówcy.

W swoim przekazie wyraźnie zaznaczył, że należy stworzyć płaszczyznę prostopadłą, która pozwala na wykonanie wytłoczenia do powierzchni, co tworzy "negatyw" części.

Pozdrowienia

2 polubienia