Witam, do renderowania potrzebujesz maksymalnie rdzenia do procesora
W przeciwieństwie do SW, PhotoView używa dostępnych rdzeni=> dla mojego przypadku i7 8 core 3.4
Karta graficzna: Przeszedłem przez kilka modeli quadro (do użytku solidworks), ale po kilku testach konfiguracyjnych zauważyłem:
Quadro 600 małe części bez dużego montażu wykonane przeciętnie i długo
Quadro 2000 solidny montaż, bardzo dobre renderowanie, ale nadal długie (nawet jeśli podzielimy przez 2 czas 600)
Wypożyczono mi kartę Quadro 4000/5000 => stworzoną do renderingu na pewno!! Nie zauważyłem żadnej różnicy w korzystaniu z oprogramowania, ale photoview prawie przechodzi do natychmiastowego. To samo, jeśli używasz pakietu graficznego, takiego jak Illustrator, Photoshop itp
Z drugiej strony za tę cenę wyrywa włosy z wrażliwego obszaru
FX 1800 z mojej strony jest na szczycie dla .... 2D, bo przy niespełna 1GB dedykowanej pamięci kłuje
Jak na charakterystykę sprzętową GT22 z gospel word = procesor SSD SW2016 + 16 GB + 3,4 jest wygodny. ALE nie zapomnij zwiększyć pamięci wirtualnej do 32 GB mini max 64, co pozwoli komputerowi na lepszą wymianę ze wszystkimi elementami
Dzięki tej manipulacji udało mi się uruchomić z HP xw6200 dual xenon 3.2, 4 GB pamięci RAM + ssd i 64 wirtualnych , tak jak z moim i7 3.4 16 GB (oczywiście nie śnij, że są inne rzeczy, których nie da się dzięki temu rozwiązać, zwłaszcza w skomplikowanych złożeniach)