Dobry wieczór wszystkim,
Przedstawiam się na to pierwsze pytanie, jestem Pascal, Spawacz - Tokarz, 49 lat, podkochuję się w programie CAD SW 2015, który odkrywam z dużym zainteresowaniem, jednak postępując zgodnie z trybem operanti, aby wstawić istniejące profile w sekcji "spawane", którą rozpakowałem, Nie mogę tego zrobić....
Czy mogę prosić o pomoc?
Dziękuję Wam wszystkim
Musisz przejść do opcji/lokalizacji plików/profili konstrukcji spawanej.
I tam możesz wypełnić katalog, w którym masz swoje nowe profile.
Edycja: z małym obrazem.
2016-01-07__profiles_emplacement.jpg
8 polubień
A Twój repertuar musi być jak /profiles
a także z podkatalogami: /standards/type
por. też pomoc SW.
2016-01-07__profile_aide_sw.jpg
6 polubień
Witam
Wejdź na moją stronę:
http://tutoriel.solidworks.free.fr/crbst_106.html
Wyjaśniam, jak to zrobić za pomocą małych samouczków.
W istocie, jak twierdzi Opîep27, chodzi przede wszystkim o to, aby móc wskazać właściwy plik.
Przykład:
Umieszczasz swoje profile w folderze C:/Dokumenty/Profile
W tym folderze struktura folderów powinna być następująca:
- Pliki standardów (ISO, ANSI,...)
- Pod standardowym oparciem TYPE (Square Tube, Angle,...)
- i na koniec pod każdym folderem TYPE, same profile (40x2, 40x3, ...).
Aby poprawnie wskazać bibliotekę profili, należy przejść do Opcje, następnie Lokalizacja pliku, przewinąć w dół do Spawane profile konstrukcyjne.
Tam musisz usunąćfolder, który jest ustawiony domyślnie, a następnie dodać ścieżkę do folderu; W moim przykładzie:
C:/Dokumenty/Profile
Powodzenia
4 polubienia
Podziękowania dla opie27, dla Alain.ERP za ich pomoc i wiedzę w tej rozległej dziedzinie CAD, podkreślając fakt bycia nowicjuszem w tym wspaniałym oprogramowaniu SW, wydrukowałem Twoje odpowiedzi i postępowałem zgodnie z Twoimi radami co do joty. Dzięki wytrwałości w końcu udało mi się dzięki Wam, na tym forum, posunąć się naprzód w eksploatacji tego oprogramowania.
Jeszcze raz dziękuję Opie 27 i Alain ERT
2 polubienia