Dobry wieczór, miałem problem z wyświetleniem części w 3D. Może być wyświetlany jako małe okno na pasku zadań, ale jeśli na nie kliknę, widzę tylko bursztyn pokoju. Czy możesz mi pomóc?

smartselect_20201105-174828_samsung_notes.jpg

Zacznij od zatrzymania/ponownego uruchomienia maszyny.

4 polubienia

Witam

Dokładnie zatrzymaj SolidWorks i uruchom RX_SolidWorks a następnie uruchom ponownie, powinno być dobrze, w przeciwnym razie problem z kartą graficzną.

Powodzenia.

@+.

AR

2020-11-06_090619.pdf
2 polubienia

Witam ponownie,

o RX, najpierw uruchom przechwytywanie problemu, a następnie uruchom konserwację systemu, oto jest ...

@+.

AR.

2020-11-06_090603.pdf

Witam 

Dziękuję za pomoc

czy muszę tylko uruchomić RX Solidworks?
Widzimy kilka okien i funkcję dedant
Czy powinienem wybrać funkcję?

Dziękuję

Witam ponownie,

o RX, uruchom w pierwszym  e, kliknij zakładkę "przechwycenie problemu", a następnie uruchom drugą zakładkę "konserwacja systemu" to wszystko, pozwala to wyczyścić pliki, które spowalniają SW i normalnie działa ... (Zobacz załączony plik w moim poprzednim mailu).

Powodzenia.

@+.

AR.

2020-11-06_090603.pdf
1 polubienie

Wykonałem wszystkie kroki

Możesz także nagrać wideo, aby pokazać problem

Ale nic się nie zmieniło

To trochę dziwne, bo jeśli wyjmę szkic i zrobię wytłoczenie, to widzę model 3D, ale jak tylko skończę , widzę tylko cień:(

Mam też program Catia na moim komputerze i działał świetnie; Dlatego nie sądzę, żeby to był problem z kartą graficzną.

Ok, ale skoro pracujesz nad wersją studencką, to myślę, że to jest źródło problemu.

AR.

1 polubienie

Dobry wieczór @Mourad Khedira_1

kiedy widzę twoje pierwsze obrazy, zastanawiam się, czy nie aktywowałeś funkcji "Graphics real View"

Spójrz na "wyświetlacz", jeśli włączony jest tryb cieniowania. Ponieważ jeśli zdefiniowałeś podłogę z dokładnością do kilku centymetrów, nie jest zaskakujące, że widzisz cień, a nie pomieszczenie

Pozdrowienia

mode_ombre_2020-11-07_19_55_44-window.jpg
2 polubienia

Cześć @Zozo_mp

Dziękuję, że chcesz mi pomóc
Jeśli aktywuję tryb cieniowania, widzę, że cień
Jeśli C jest wyłączone, nic już nie widzę
Co to jest funkcja "Graphics Real View"?

@A.R.

Tak, może to jest źródło problemu

czy możesz mi podać link, skąd mogę pobrać Solidworks za darmo?

Dziękuję

20201108_135823.jpg

Jeśli opracujesz plik "ciało woluminu", to czy naprawdę istnieje obecna treść?

Po kliknięciu strzałki w lewym górnym rogu menedżera funkcji (zakreślonej na niebiesko na moim obrazie) zostaną wyświetlone 4 dodatkowe kolumny. Czy korpus woluminu jest reprezentowany przez solidny sześcian (zakreślony na czerwono na moim obrazie)?

Jeśli Twoja kostka nie jest niebieska, spróbuj ją kliknąć, aby zmienić jej status

capture_visu.jpg
4 polubienia

Cześć Pascal
Tak, to może być problem
ale mogę wyświetlić 4 kolumny, czy możesz mi pokazać dokładnie, co mogę zrobić, aby je wyświetlić i kontrolować?
Dziękuję :)

corps.pdf

Witam

Musisz rozciągnąć swój menedżer funkcji na szerokość , zanim będziesz miał dostęp do metody podanej przez pascal , w tym  celu robisz to tak, jak dla wszystkich okien w systemie Windows.

W przeciwnym razie mam wrażenie, że korpus Twojej części jest w trybie przezroczystym, kliknij na linię "modyfikuj przezroczystość" na umieszczonym obrazie:

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam
Mam wrażenie, że problemem jest kombinacja elementów,
Jeśli część jest przezroczystością z ustawieniem przezroczystości ustawionym na 100%, a wyświetlacz jest w trybie "Cieniowany obraz bez krawędzi", część staje się niewidoczna.

1 polubienie

Dobry wieczór 

Moim zdaniem (i biorąc pod uwagę tło Twojego solidworks): 

-> Dobrze podłączony do karty graficznej.

->Zaktualizowano sterownik karty graficznej.

Następnie uruchom solidworks Rx,

-> Uruchom solidworks, emulując funkcje open gl -> Jeśli to działa, oznacza to problem z kartą graficzną

MRC: Do was wszystkich
Próbowałem wszystkiego :((((

Usunąłem też oprogramowanie i zainstalowałem je ponownie, ale nic się nie zmieniło 

Chyba potrzebuję innej wersji

Czy możesz mi podać stronę internetową, z której mogę pobrać darmową wersję?
Dziękuję

corps.pdf

Dobry wieczór @Mourad Khedira_1 

Widzę, że w swoim pliku PDF umieściłeś przezroczystą część, a materiał nie jest określony.

Usuń przezroczystość i umieść materiał taki jak aluminium lub stal i zmień kolor obiektu na zielony.

Rzeczywiście, bez materiału i w zależności od konfiguracji możemy mieć prawie niewidoczne części

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Z której wersji korzystasz i czy możesz udostępnić nam swój plik, abyśmy mogli się z nim zapoznać?

1 polubienie

Witam

@ac cobra 427, możemy zobaczyć na różnych obrazach, że używana wersja to wersja 2020 na licencji studenckiej.

Z wykonanych zrzutów ekranu możemy również założyć, że problem pojawia się podczas tworzenia nowej części. Ma to oczywiście potwierdzić Mourad Khedira_1 .

Czy problem występuje również podczas wczytywania istniejącej części?

Czy używany model części jest domyślnym modelem oprogramowania, czy też został przerobiony?

Czy problem pojawia się również na podzespołach?

Myślę, że zmiana wersji oprogramowania niczego nie zmieni, ponieważ pozory są przechowywane w pokoju.

Dla informacji, i według mojej wiedzy, nie ma darmowej "legalnej" wersji Solidworks, chyba że za pośrednictwem programu SOLIDWORKS Student Access pod pewnymi warunkami (zobacz TUTAJ). Ponieważ posiadasz już tę wersję Solidworks, może być konieczne skontaktowanie się z instytucją.

Pozdrowienia

4 polubienia

@Zozo_mp 
Nie, r1 się nie zmienia, próbowałem już z kilkoma materiałami

@d.roger powiedział:
Tak, problem występuje również podczas wczytywania już istniejącej części lub zespołu (np. przez Stp konstrude przez inne oprogramowanie)

Nie próbowałem montażu za pomocą SW, ponieważ mogłem pracować z częściami

Tak, może to być problem z wersją
Dostałem wersję filmu na youtube