Solidworks 2018 Dodanie/Podstawa

Witam wszystkich, zrobiłem szkic tego utworu. Chciałbym zrobić Bossage/Base, aby wygładzić całość i upewnić się, że każda krawędź jest brana pod uwagę.

Umieszczę plik na twoim komputerze.

Z niecierpliwością czekamy na Twój powrót i z góry dziękujemy .

Z wyrazami szacunku,

Sylvain (Sylvain)

element_1.sldprt

Witam, jeśli chcesz zachować trójkąty, szef nie jest właściwym rozwiązaniem, musisz przejść przez powierzchnię, trójkąt po trójkącie, temat, który był poruszany na początku roku, jeśli go znajdę, umieszczam link.

Szczerze

2 polubienia

Chcę stworzyć 3 piętra jak na zdjęciu. To znaczy, kawałek po kawałku. Następnie wykonaj zagięcie przejściowe dla każdej części, aby można je było wykonać, składając na blasze.

W każdym razie dziękuję za odpowiedź! Daj mi znać, jeśli go znajdziesz. Dziękuję ;)

Witam

Co chcesz zrobić?

- Powłoka zewnętrzna: W tym przypadku należy wykonać szkic na płaszczyźnie czołowej z splajnem przechodzącym przez punkty, kierując wektorami styczności na końcach, a następnie wykonać powierzchnię obrotu o 90°, którą następnie symetryzujemy, lub o ponad 360°. 

- Pełne wypełnienie: W tym przypadku to samo, ale zamiast funkcji powierzchni bierzesz funkcję obrotu.

Jestem w SW2019, więc nie mogę wysłać ci części.

Pozdrowienia

bol.png
1 polubienie

Witam

Nie ma trudności z wykonaniem każdej podłogi ze szkicowanymi fałdami, ponieważ kąty składania są takie same dla każdej podłogi.

Aby odnieść sukces:

1°) musisz skubać podstawowy szkic (ten, który zrobiłem i brzydki, ale zrobiony w pośpiechu).

2 °) wykonaj fałdy za i  wszystkie pod kątem 13,24° dla dolnego piętra

Pozdrowienia

PS: Jestem w wersji 2019

pli_esquisses_-_2020-03-27_14_15_20.jpg
1 polubienie